Gmail pro Android aktualizován: automaticky ukáže obrázky

4

Google opět přispěchal s menší aktualizací svého e-mailového klienta Gmail pro Android, ten tentokrát povýšil na verzi 4.7.2, která přináší jedno poměrně zajímavé rozšíření. Tímto vylepšením je automatické stahování obrázků, které vám přijdou formou přílohy společně s e-mailem nebo jsou součástí těla zprávy.

Nepřehlédněte:

Gmail
Gmail povýšil na verzi 4.7.2, která automaticky stahuje obrázky

Automatické stahování obrázků, které jsou součástí e-mailové komunikace, je u Gmailu novinkou. Do této doby nebylo možné automaticky obrázky stahovat a to zejména z důvodu vyššího zabezpečení. Gmail však posílil zabezpečení a nově obrázky hostuje přímo na svém serveru, o bezpečnost se tedy již bát nemusíme. Funkce automatického stahování obrázkových příloh je od nové verze 4.7.2 defaultně nastavena jako aktivní, nic vám však nebrání tuto možnost zakázat.

Gmail 4.7.2 v praxi

Vypnutí automatického stahování je vhodné především pro šetření přidělených dat, deaktivaci samotnou provedete v menu nastavení. Po rozkliknutí vašeho Gmail přihlašovacího jména zde naleznete podsložku ''Obrázky'', ve které můžete tuto funkci zakázat.

Aktualizace s označením 4.7.2 se uvolňuje postupně, pokud k vám však ještě nedošla, máte možnost manuální stažení zde a nebo zde. Co říkáte na automatické stahování obrázků vy? Oceníte toto rozšíření, nebo tuto doplňkovou možnost deaktivujete?

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Petr
"automatického stahování obrázkových příloh je od nové verze 4.7.2 defaultně nastavena jako aktivní"

Není pravda, je to nastaveno podle nastavení ve webovém gmailu, kde tato funcionalita už nějakou dobu je. Tzn. kdo si to tam vypnul, má to vypnuté i v Android app.
n7610
Už tři dny používám vše ok .
jirka
google, gmail, g+, android to je smrtící kokejl, všude všechno a nikde nic

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze