Gmail na Androidu brzy zřejmě s reklamou. Není to už moc?

28

Reklama vládne světu, hlavně tedy tomu internetovému, respektive mobilnímu. Příjmy z reklamy jsou zcela majoritní složkou celkové příjmové stránky tohoto amerického giganta. Ten se ji bude snažit zřejmě protlačit i do svých aplikací na Androidu. Tentokrát se ,,můžeme těšit'' na inteligentní reklamu přímo v aplikaci Gmail. Není to už trochu moc? Posuďte sami.

Je tomu pár dní, co jsme vás informovali o nových verzích aplikací Gmail a Hangouts od Google. Zvláště pak u aplikace Gmail jsme vychvalovali změnu uživatelského prostředí a celkové zpřehlednění, aktualizace přinesla i dalších pár změn. V tu dobu jsme však ale netušili, že se odehrály i další změny, které ale rozhodně uživatele nepotěší. Ty odhalil server AndroidPolice, který pravidelně podrobně nahlíží do instalačních souborů nejnovějších aktualizací aplikací od Google.

Gmail prošel nedávno aktualizací, kromě pozitivních změn můžeme čekat i na jednu negativní - reklamu.

Ve zdrojovém kódu se totiž objevily určité nové části, které reklamu v Gmailu prorokují. Reklamy by se měly objevit přímo v aplikaci a v budoucnu také v samotných konverzacích - označeny budou vlastní ikonou. Reklamy budete moci také stahovat přímo do paměti telefonu spolu s e-maily pro pozdější prohlížení. Pro takové nabídky bude ve vašem telefonu vyhrazeno speciální místo/složka.

Podle dalších informací se ale nemusíme bát žádných nevyžádaných spamů, objevovat by se tedy měla pouze relevantní reklama, která má nějakou návaznost na vaše potřeby/hledání, případně dle obsahu vaší konverzace, tedy stejně, jako v případě ,,reklamy na míru'' přímo v prohlížeči. Google však záměr zobrazovat reklamu v Gmailu zatím neoznámil ani nepotvrdil a v následujícím období se snad tohoto kroku zatím nedočkáme. Jaký na tento případný přístup máte názor? Vadila by vám reklama v Gmailu ve vašem telefonu či tabletu nebo to pro vás není problém?

Zdroje: thenextweb.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Dan
Se službami od Googlu na Androidu jsem byl nesmírně spokojen, ale poslední aktualizace aplikací (Youtube, GTalk=Hangouts, GMapy a vlastně i ten obarvený Gmail) mě ženou do náruče konkurence. Ta reklama v těch zmršených aplikacích bude jen poslední kapička, protože právě vybírám nový telefon a Android začíná vypadávat z výběru. Jsem si vědom, že jeden zákazník je jim "u pérdele", ale třeba nás časem bude víc a i tento moloch se bude muset začít zajímat o názor zákazníků.
Tamarev
Co předvádí Google je hnus a je dobře že si pod sebou řeže..
simon
AnO je to moc proto shitdroid never..wp fici a vsichni tady krici ;);)
Michal Lukášek
Michal Lukášek
Škoda ... ne že by mě to touto formou nějak moc vadilo, ale reklama by neměla být součástí systému, a Gmail do něj počítám ... doufám že to na konec nenasadí... myslím že z reklamy na Androidu mají peněz až až...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze