Galaxy Z Fold6 oholen až na kost. Jak obstál v testu odolnosti?

Galaxy Z Fold6 oholen až na kost. Jak obstál v testu odolnosti?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Testovala se odolnost proti poškrábání i písku
  • Při rozebírání telefon nečekaně lehce zahořel
  • Funkčnost zůstane zachována i bez vnitřního panelu

Nejlépe vybavený ohebný Samsung se jmenuje Galaxy Z Fold6 a není překvapením, že je o něj všeobecný zájem. Celkově to platí o skládacích konstrukcích jakýchkoliv modelů. Novinka se také dostala do rukou Zacka Nelsona, který stojí za YouTube kanálem JerryRigEverything, a to znamená jediné - opravdu nekompromisní test odolnosti daného zařízení.

Úvodem připomeňme, že Galaxy Z Fold6 nově splňuje stupeň krytí IP48, což znamená, že odolá vodě i prachovým částicím. Test odolnosti však samozřejmě zašel výrazně dále. Vše započalo na vnitřním displeji, který je nadále kryt plastem, což znamená, že škrábancům příliš neodolá a vrypy dokáže udělat i váš nehet. Vnější displej je výrazně odolnější, stejně tak hliníkový rám telefonu. Tradiční test ohněm samozřejmě vnitřní panel odskákal, neboť plastové krytí se rychle taví a pixely displeje následně ztmavnou.

Na řadu přišel také písek nasypaný do ohebného pantu, což mělo za následek, že se při ohybu ozývaly opravdu nepříjemné zvuky. Naopak robustnost konstrukce se osvědčila, ke zlomení vůbec nedošlo. Vše vrcholilo definitivním rozebráním vnitřního displeje, kdy dokonce při odlepování samotného panelu došlo k drobnému zahoření. Sluší se dodat, že telefon nadále z vnější strany funguje i v případě, kdy vnitřní panel kompletně odstraníte.

Pokud vám nejde výhradně jen o odolnost v extrémních podmínkách, rozhodně byste neměli minout naši podrobnou recenzi Samsungu Galaxy Z Fold6, která je už vydána, a to včetně videopohledu.

Samsung Galaxy Z Fold6

Rozměry153,5 × 68,1 × 12,1 mm, 239 g
DisplejAMOLED, 7,6" (2 160 × 1 856 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 3, 1×3,39 GHz + 3×3,1 GHz + 2×2,9 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor4 400 mAh, doba nabíjení: 1:20 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze