Galaxy S10+ za 25 Kč nebo 1 euro? Je to podvod, varuje Samsung

3
Galaxy S10+ za 25 Kč nebo 1 euro? Je to podvod, varuje Samsung
  • Na českém a slovenském internetu kolují podvodné stránky s výhodnou koupí telefonů Samsung
  • Nabízí například Galaxy S10+ za více než podezřele nízkou cenu

Na internetu se v Česku i na Slovensku objevily podvodné stránky, které nabízejí mobilní telefon Samsung Galaxy S10+ za pouhých několik korun (25 Kč, 38 Kč, 1 euro atd.) například jako úhradu poštovného pro zaslání odměny za účast ve spotřebitelském výzkumu. Je nasnadě, že takto nízká cena je zcela nesmyslná a jedná se buď o nepovedený žert, případně rovnou podvodné jednání. Právě tomu nasvědčuje i další fakt. Nabídky se tváří jako stránky významných médií či společností (například iDnes.cz, iHned.cz, Aktuality.sk, T-Mobile či Samsung) a zneužívají jejich jméno, loga i grafickou identitu.

Příklady podvodných stránek

Celý podvod však dokáže prozradit chatrný písemný projev, kdy jsou texty psány lámanou češtinou, respektive slovenštinou. V textu mají vyžadovat zadání osobních údajů a zaslání peněz z účtu. Tyto stránky často mění svojí podobu, samotný obsah nabídky i internetovou adresu a uživatel se na ně může kromě jiného dostat skrz kliknutí na podezřele formulovaný sponzorovaný post na Facebooku, který například informuje o speciální akci Samsungu.

České zastoupení Samsungu se proti těmto podvodným nabídkám jasně ohrazuje. Společnost Samsung Electronics prohlašuje, že s těmito stránkami a nabídkami nemá nic do činění a důrazně varuje veřejnost před touto „nabídkou", zadáváním jakýchkoliv osobních či platebních údajů jejím prostřednictvím či zasílání peněz na účty, vyžadované autory těchto podvodných stránek. Společnost Samsung Electronics doporučuje každému vždy pečlivě zvážit, komu a za jakých okolností poskytne své citlivé údaje a zašle platbu. V případě nejasností ohledně aktivit společnosti Samsung Electronics je možné se obrátit na její bezplatnou non-stop infolinku 800 726 786 (ČR), 0800 726 786 (SR).

Samsung Galaxy S10+ 1 TB

Rozměry157,6 × 74,1 × 7,8 mm, 175 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9820), 2×2,73 GHz + 2×2,31 GHz + 4×1,95 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 000 GB, microSDXC
Akumulátor4 100 mAh
Diskuze ke článku
Harlo
Len chuj naleti na takyto nezmysel.
Absolut NoFak
Celý šmakšunt je podvod!
Arecuk
Absolut - než něco napíšeš, tak si to přečti. Je to smutné, psát takové ptákoviny . nepomlouvej co neznáš - osobně mám ty nejlepší zkušenosti. Minimálně stejně dobrý jako ostatní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze