Galaxy Gear budou podporovat nové telefony, známe i seznam aplikací

3

S dneškem přichází dvě novinky ohledně chytrých hodinek od Samsungu. Ten totiž přislíbil budoucí funkčnost s dalšími zařízeními. Je prý jen otázkou času, kdy budou podporována. Dále jsme se dozvěděli seznam základních aplikací pro Galaxy Gear a taky něco o nich.

Nedá se říci, že by Samsung s Galaxy Gear způsobil nějaký větší rozruch. Hodinky s rozporuplným designem, které bylo možné propojit jen s novými Galaxy Note 3, nebo Galaxy Note 10.1, na první pohled moc nezaujaly.
Samsung si toho ale je vědom a v posledních hodinách přichází zprávy, že se blýská na lepší časy.
Nejprve otázka kompatibility.

Aby hodinky alespoň něco vydržely, přicházejí s Androidem 4.3 a Bluetooth 4.0 Low Energy. Právě druhý zmiňovaný pracuje jen s Androidem 4.3, proto prý není více zařízení kompatibilních. V podstatě je teď otázkou času, než dnešní vlajkové lodě dostanou tuto nejnovější verzi Androidu a budou moci (snad) Galaxy Gear také využívat. Určitě bychom se ale podpory, alespoň těch nejlepších modelů měli dočkat, 200 dolarovou cenovku si Samsung bude muset nějak uhájit.

Námi pořízené snímky Galaxy Gear

TIP: přečtěte si naše první dojmy Galaxy Gear a podívejte se na náš videopohled

Druhá informace se týká aplikací. Na začátku jich bude dostupných 12. Časem jich ale vcelku hodně přibude, prý jich bude dostupných až 70. Hlavním problémem bude přenos funkcionality aplikací z velkých displejů na malý 1,6palcový, čtvercový displej Galaxy Gear. My zatím známe jen prvních 12, pojďme si alespoň nejužitěčnější pětici stručně představit.

  • Banjo - sociální aplikace, která využívá vaší lokace a upozorňuje vás, když je poblíž někdo z vašich přátel, dovoluje vám dokonce sledovat jejich nové obrázky, například z koncertů, nebo různých jiných akcí
  • Evernote - jak bude aplikace vypadat a co bude umět zatím nevíme, nabídne zřejmě podobnou funkčnost, jako Google Glass. Nabídne tak funkce rychlých poznámek, a podobně.
  • RunKeeper - název sám vypovídá o funkci aplikace. Umožní vám zaznamenávat statistiky o času, vzdálenosti, průměrné rychlosti, jen v kompaktnějším balení v podobě Galaxy Gear.
  • TripIt - Opět je zde vidět inspirace americkým gigantem. TripIt vás, podobně jako Google Now, upozorní o případných změnách letů, odletových terminálů, a podobně.
  • Vivino Wine Scanner - užitečná aplikace pro milovníky vína. Vyfotíte láhev a tato aplikace vám o ní dodá užitečné informace, abyste se mohli rozhodnout zda koupit, či ne.

Jestli budou všechny tyto aplikace dostupné i na naší verzi Galaxy Gear, zatím nevíme. A pokud ano, uvidíme, jak to bude s jejich funkčností. Povězte nám váš názor. Využili byste vůbec tyto aplikace? A jak se vám Galaxy Gear zamlouvají? Pro vaše příspěvky využijte diskuzi pod článkem.

Zdroje: readwrite.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Marty666
Zejména přítomnost aplikace Vivino Wine Scanner mne velmi pobavila :-)
Adam
Já fakt nevím....opravdu to není apríl s tímto převratným vynálezem slavného Samsungu?
Je ta firma opravdu tak neschopná vlastního nápadu, když ho nemá od koho okopírovat?..:)
Skoro to vypadalo,že Applu došel dech, ale ne. Je stále lídrem. Korejci umí opravdu jen opisovat
A když chtějí být první, dopadlo to takto:):):):)
jkaczech
Tak nevím, jsem sice fanda technických novinek, ale přes veškerý optimismus musím říct, že něco tak designově hnusného jako tyhle hodinky jsem už dlouho neviděl :-/ Řekl bych, že to pánové u Samsungu slušně odflákli...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze