Fujitsu LOOX F-07C: supertelefon s Windows 7 pro Japonsko

3

Japonci musí mít vždy něco extra a opět to platí i v tomto případě. Tamní uživatelé mohou očekávat novinku ze stáje Fujitsu, běžící na Androidu. Vzhled je konzervativní, ale do popředí se dostává špičková výbava v čele s procesorem Intel Atom 1,2 GHz s možností využívání více operačních systémů, třeba Windows 7.

Nabídku japonského operátora NTT Domoco již brzy rozšíří novinka výrobce Fujitsu LOOX F-07C. Nejzajímavěji působí funkce dual-boot, umožňující podporu více operačních systémů. Telefon tak může tak běžet pod operačním systémem Symbian nebo pod upravenou verzí Windows 7 Home Premium v 32-bitové verzi. Zobrazovací funkce má na starosti 4" dotykový displej s ultra jemným rozlišením 1024 x 600 bodů. Vysoký výkon a zároveň nízké nároky na odběr energie bude příslibem díky úspornému procesoru typu Atom s frekvencí 1,2 GHz. Dobrý výdrž se však koná pouze při používání Symbianu. Pokud budete pracovat s Windows 7, bude výdrž činit pouze zhruba 2 hodiny a poté bude nutno přepnout zpět do Symbianu.

Fujitsu LOOX F-07C

Obávat se nemusíme ani nízké paměti RAM, která bude v hodnotě 1 GB. Nové Fujitsu tak má podobné parametry, jako některé levné netbooky, na kterých Windows 7 bez problému fungují. Novinka nezapomíná ani na podporu bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n. Dostatečný paměťový prostor nabídne kapacitu 32 GB, která moůže být dále rozšířena o paměťové karty typu MicroSDHC. Ani fotoaparát o rozlišení 5 MPx nemůže chybět. V brzké době by tuto novinku měl operátor NTT Docomo zařadit do své nabídky a prodejní cena by měla být 860 dolarů včetně daně. V balení nebude chybět microUSB redukce na HDMI konektor. Komfortní psaní usnadní hardwarová čtyřřadá QWERTY klávesnice.

Co na tuto novinku říkáte? Přáli byste si, aby se dostala i na náš tuzemský trh? Za redakci musím říct, že my určitě.

Technické parametry Fujitsu LOOX F-07C

Konstrukce125 × 61 × 19,8 mm, 218 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 4" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 1×1,2 GHz
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémSymbian^3
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, ?

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
rr5
No z toho videa som neni nadseny, ten W7 reaguje strasne,
pomale, seka, displaju sa nechce moc otacat...
Velmi zle
moravanka
Prečo vždy len v Japonsku predávajú najbrutálnejšie fóniky? Proste to nechápem.Napríklad aj nový 16Mpx-ový CyberShot sa dá tiež len kúpiť v Japonsku..grr...
Filip
A načo ti je v moble 16mpix? :DD keď chces robit profesionalne fotky nato su fotáky. Ajstak MPixely su marketingovy tah...megapixeli di na kvalite moc nepridaju..dolezitý je čip a optika to je základ kvalitnej fotografie :) Mam Galaxy S.. ma 5Mpix fotky lezu z neho vcelku kvalitne ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze