FreeBox: zběsilé závodění a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní vydání se zaměří na závodní tituly. Jako první si ukážeme povedenou explozivní arkádovku. Druhá hra nás přivede do smrtelného nebezpečí a zachrání nás nás jen trocha řidičského umu. Nakonec ještě postavíme věž a projdeme zdí.

FreeBox #160 – nejlepší hry zdarma

Beach Buggy Racing

Beach Buggy se neobjevuje na mobilenetu prvně. Hru jsme hned po vydání recenzovali a nakonec z toho vyšla velmi slušně. Není se čemu divit, Vector Unit jsou profesionálové, kteří na svém triku mají sérii Riptide GP a i tato závodní taškařice se jim povedla. Zatímco jedna série se tváří vážně, ta druhá znamená bláznivou zábavu, spoustu barev a tradiční arkádové ježdění.

Beach Buggy Racing

Ve své bugině, která připomíná spíše elektrická auta pro děti, vyrazíte na trať proti dalším závodníkům. Samozřejmě zde nechybí nitro, ale hlavní zábava spočívá ve sbírání bonusů. Jednou to mohou být rakety, kterými odstřelíte protivníky před vámi, jindy na trať vypustíte velkou překážku nebo vylijete olej. Důležité je dojet do cíle na prvním místě. Vždy to ale bude výbušná jízda. Nově také na Windows Phone!

Stáhnout Beach Buggy Racing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Tower Crush

Když se řekne věžovka, člověk si představí spíš nějakou tower defense hru, kde věžičky stavíte, abyste odrazili příval nepřátel. V tomto případě máte věž jen jednu a vaším nepřítelem je jiná věž. Vaší zbraní bude však její výška. Každé patro můžete opatřit dělem nebo ji nějak dále opevnit. Hratelnost pak spočívá v ničení věže na druhé straně. Jakmile všechna patra vyřídíte, celá věž se zhroutí a vy uzmete vítězství.

Tower Crush

Za vyhrané bitvy získáváte peníze, které proměníte v nová patra, zbraně, opevnění nebo vylepšení. Je vám asi jasné, že kamenné zdi vydrží více než ty dřevěné a silnější zbraně rovněž nejsou na škodu. Během hraní přijdou na řadu i speciální schopnosti. Vybrané patro můžete jednou za čas opravit, případně schovat za neproniknutelný štít. Na druhou stranu není problém zmrazit protivníkovi nějakou zbraň. Právě chytré používání bonusů a útočení na správná patra vám zajistí vítězství.

Stáhnout Tower Crush

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mad Drift

Dovedete si představit, že se ženete pustinou, kde není nic kromě obřích kamenů rozházených v cestě? Asi dovedete. A dovedete si představit, že vám v tu chvíli selžou brzdy a motor vás požene stále dopředu? V této hře vás čeká nebezpečné driftování, bez kterého se nevyhnete smrtelným překážkám. Řidičské schopnosti (které jste jistě nabrali u Beach Buggy) jsou vaší jednou šancí na záchranu.

Mad Drift

Ale co si budeme nalhávat, v této hře stejně nakonec nabouráte, jak už u nekonečných titulů bývá zvykem. Auto po chvíli pojede tak rychle a překážky budou tak hustě rozesety, že stejně nabouráte. Ale právě u této hry je poznat, jak se ji učíte. Nejprve se dostanete někam ke skóre 10 a po chvíli hraní budete zvládat třeba stovku. Aby vás to neomrzelo, titul neustále mění barvy textur prostředí i auta. Pohled je to hezký.

Stáhnout Mad Drift

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Fit In The Hole

A opět se vracíme k oné populární televizní zábavě, kde se proti lidem řítila zeď s vyříznutou siluetou, a kdo se nestihl správně postavit, nevybíravě skončil ve vodě. Vydavatelům v Ketchapp tyto pořady evidentně chybí, protože dnešní hra už je několikátou variací na tento princip. A opět nemáte jiný úkol než se vejít do zdi, ve které jsou přesně připravené mezery. Ovládáte kostku, která se může převracet ze strany stranu.

Fit In The Hole

V každém kole už nějaký ten základ dostanete a vaším úkolem je doplnit poslední zbývající dílek na své místo, jinak zdí neprojdete. Tvary se samozřejmě postupně komplikují a přijíždějící zdi jsou čím dál rychlejší. Rozhodně to není tak jednoduché, jak by se zprvu mohlo zdát. Jako vždy je to snadné na ovládání, rychlé, ale prohrávat budete tak často, že vám titul zahraje na nervy. To vše doplňuje stylová grafika s proměnlivým prostředím.

Stáhnout Fit In The Hole

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze