FreeBox: Messi zachraňuje svět a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní vydání začneme na rozbouřeném moři. Podíváme se totiž do zákulisí vzrušujícího života pirátů. Slavný fotbalista Messi nás zase vezme na cestu za záchranou světa. Nakonec ještě utečeme z vězení a zahrajeme si povedenou slovenskou logickou hru.

Končí olympiáda a pomalu končí i letní prázdniny. Celé je to takové smutné, takže náladu zkusíme zvednout u několika her. Již tradiční FreeBox vám přinese rovnou čtveřici zajímavých her zdarma. Ještě jednou se vrátíme ke sportu, ale také si procvičíme logické myšlení. Chladné léto ještě zchladíme útěkem z věznice v horách. Začneme ale u jednoduché hry pro menší hráče. Pobaví se u ní ale i mnohem starší.

FreeBox #150 – Jigsaw Puzzle, Messi Runner, Winter Fugitives 2, Trupki

Jigsaw Puzzle Games: A Treasure hunt

Skládat puzzle nemusí jen děti. Je to zábava vhodná i pro dospělé, protože se u toho dá úžasně relaxovat. Znám lidi, kteří prosedí hodiny nad obrazem a snaží se složit stovky drobných dílků dohromady. Dětem raději dejte nějaké menší obrazy s většími dílky. Takové najdete i v této hře, kde autoři zkouší i práci s různými tvary. Pokud třeba máte malé děti a nevíte co s nimi hrát, toto je skvělá volba.

Jigsaw Puzzle Games : A Treasure hunt

Tvary jsou třeba vystřižené v kruhu, takže podle zatočení rovnou poznáte, do které části obrazu dílek patří. Menší nevýhodou může být časovač, který vás nutí skládat rychle. Na druhou stranu tím do hry přidá menší vzrušení, které třeba u skládání na podlaze nenajdete. Ještě ke všemu tu narazíte na hezké ilustrace, roztomilé barevné obrázky a pirátskou tématiku.

Stáhnout Jigsaw Puzzle Games : A Treasure hunt

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Messi Runner

Nyní si ovšem zahrajeme něco velmi dekadentního. Lionel Messi je prostě všude a pravděpodobně je to jeden z nejlepších současných fotbalistů světa. Objevil se už v několika menších hrách na telefonech, samozřejmě ho potkáte v každém pořádném fotbalovém simulátoru a několik let nás již provází na obalech hry FIFA. A teď dostal mobilní titul, ve kterém kope první ligu, tedy hraje hlavní roli. Dokonce se po něm i jmenuje.

Messi Runner

Pokud chcete vidět, jak tento fotbalista zachraňuje svět, tak zbystřete. Kdybyste to nevěděli, svět přepadly roztomilé modré příšerky, které vypadají jako plyšoví medvědi. Jsou ale děsně nebezpečné a lidé kvůli nim šílí. Teda až na jednu výjimku. Messi se jako jediný dokáže invazi postavit a udělá, co mu jde nejlépe. Půjde kopat do mičudy! Kromě vyhýbání se překážkám totiž může příšerky sestřelovat míčem. A určitě během hraní sledujte příběh, to je největší přehlídka špatného psaní a klišovitých hlášek. Opravdu dobře jsem se bavil, snad budete také.

Stáhnout Messi Runner

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Winter Fugitives 2: Chronicles

Máte pocit, že jste tuto hru již někde viděli? Není divu, první díl jsme u nás dokonce recenzovali. Dvojka to zkouší podobně, ale přeci trochu jinak. Základem jsou nyní mise, které mají začátek i konec a nejde už tak o nekonečnou běhačku. Většina mechanik zůstává stejná a přidává se k tomu i nějaký příběh, který můžete sledovat. Získat tři hvězdičky není úplně snadné a nebude vám stačit jen rychle proběhnout celou úroveň.

Winter Fugitives 2

Autoři z toho stále nechtějí udělat logickou hru, takže pohybování ve čtvercové síti stále slouží hlavně pro efekt. Se svým hrdinou tedy utíkáte před spravedlností (nebo jste byli uvězněni nespravedlivě?). Cestou také zachraňujete ostatní uprchlíky, sbíráte peníze či zásoby a především plníte úkoly. Všudypřítomné hlídače vedle tichého obcházení můžete také přepadat nebo podplácet.

Stáhnout Winter Fugitives 2: Chronicles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Trupki

Co se asi skrývá za jednoduše vyhlížející hrou s podivným názvem Trupki? Překvapivě působivá logická hra s fantastickými animacemi a vysokou obtížností. Potěšit vás také může, že za její tvorbou stojí slovenský tým. Odradit by vás neměla ani jednoduchá grafika, protože čistý styl spolu s naprosto plynulými animacemi funguje výborně a v běhu hra vypadá vskutku skvěle. Skoro mě až zarazilo, že takto vypadající titul vyšel nejprve na Android a na iOS máte zatím smůlu.

Trupki

Už podle obrázků můžete uhádnout, co po vás tvůrci chtějí. Přesuňte políčka v úrovni tak, aby dohromady dala zobrazený tvar. Posouvat můžete buď celé sloupce, nebo řady a ještě ke všemu jste omezeni přesně daným počtem tahů. Až na prvních pár prvních úrovní je každá úroveň celkem složitou logickou hříčkou vyžadující dostatek představivosti. Později se k tomu přidají i různé modifikátory upravující pohyb políček. Jestli hledáte logickou hru na cesty, s Trupki nesáhnete vedle.

Stáhnout Trupki

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze