FreeBox: lov monster a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. V první hře se vydáme na nebezpečný lov monster do nehostinné přírody. Pak zase zjistíme, jaké je to přežívat během zombie apokalypsy. Nakonec se také staneme slabým rytířem a pokusíme se zvládnout celou skupinu bojovníků najednou.

Zdravím vás všechny u dalšího dílu našeho seriálu o zajímavých hrách zdarma. Možná se chystáte na hory. Já právě byl a uvědomil jsem, jak moc se mi hodí nějaké ty hry v telefonu a tabletu. Znáte to, na chatě není Wi-Fi a mobilní edge má problém stáhnout email. A tak pár dobrých her přijde k duhu, protože načíst Facebook nebo Twitter je na dlouhou dobu a komu by se chtělo čekat? Dnes se vydáme na lov, pak na chatu, provětráme meč a… a ještě jeden.

FreeBox #75 – Evolve, THE DEAD, Weak Warrior, Make Them Fight

Evolve: Hunters Quest

Znáte to – vychází velká hra pro PC a konzole a k tomu se objeví i menší hříčka pro telefony a tablety. Velmi často jde jen o doplňkovou aplikaci, díky které si můžete odemknout bonusový obsah, otevřít nějaké truhlice či napsat kamarádům, kteří jsou ve hře online. Jindy jde o samostatnou hru, která vás má nalákat ke koupi. Takový je i Hunters Quest, ve kterém se vydáte na lov příšer, tak jako ve velké hře.

Zde ovšem budete lovit trochu jinak. Pryč je akce a nastupuje spojování kamínků. Ovládáte ale celou čtveřici lovců. Tím, jak odpalujete kameny s jejich znaky, je nejen přivádíte k útoku, ale zároveň jim nabíjíte speciální schopnosti. Někdo třeba umí léčit, jiný má silné útoky nebo dokáže pokládat pasti. Útočí i vaši nepřátelé, takže si musíte dát pozor, abyste nepřišli o své bojovníky, včas je léčit a používat.

Stáhnout Evolve: Hunters Quest

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

THE DEAD: Beginning

Být mrtvý jistě není žádná zábava. Jaký tak mohou mít zombie život? Představovat si to nechci a rozhodně jim to nepřeju. Na druhou stranu – vy jste přežili a oni ne. Vy tu máte rodinu k zachraňování… a oni ne. To je jednoduchá rovnice, ze které vyplývá, že máte plné právo popadnout zbraň a nadělat z těch chodících mrtvol marmeládu. A vůbec se nemusíte cítit provinile. V této hře se prostě jen snažíte ochránit svou ženu a dcerku.

Dokonce tu na vás čeká jakýsi jednoduchý příběh, který se tváří, jako by vás chtěl zdržovat od tvoření marmelády. Ale musím uznat, že není špatně podaný – formou artworků a poutavého vyprávění. Hraní samo potom stojí na jednoduchém bránění území. Jste například v chatě, do které z několika míst proudí nemrtváci a vaším cílem je všechny postřílet. Budete muset běhat dokola, nenechat se zabít a nenechat na holičkách svou rodinu.

Stáhnout THE DEAD: Beginning

Google Play (zdarma)

Weak Warrior

Proč musí být hráči vždy ti nejsilnější, kteří přežijí vše? Proč může hráč vběhnout mezi deset stejně oblečených vojáků a všechny je porazit, přestože schytá řadu ran? Vůči těm zloduchům je to trochu nespravedlivé. V této hře se ovšem ujmete slabého bojovníka. A to už je trochu jiná, že? Slabý je proto, že nevydrží moc zásahů. Párkrát se na něj nepřátelé zle podívají a je s ním amen. Jak tedy vyhrát a porazit ostatní?

Cíl je ve zručnosti. Musíte být šikovní, obratní a včas rozdávat rány správným směrem. Teprve tehdy máte šanci vyhrát, resp. nahrát co největší počet bodů. Zatímco vy jste pouhý slabý bojovník, tak nepřátelé budou silnější a silnější. Postupně vydrží víc zásahů, a pokud se dostanou až k vám, tak vám nebude příjemně. Hra se jednoduše ovládá, stačí vždy klepnout na pravou nebo levnou stranu. Využít můžete i bonusového útoku, který vyčistí celou úroveň.

Stáhnout Weak Warrior

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Make Them Fight

Ano, dnes se vrátíme k nějaké té klasice od Ketchapp. Jistě si vzpomínáte na jejich hříčky s několika postavami, které jste museli ovládat. Je to sice trochu uměle vytvořená obtížnost, ale je překvapivě návyková. Tentokrát budete odrážet shurikeny. A jako tradičně budete ovládat více bojovníků najednou. V normální obtížnosti to budou dva a v nejvyšší obtížnosti se jich pokusíte zvládnout dokonce pět.

Cílem je zničit co nejvíc shurikenů. Máte jen jeden život a jakmile se jednoho bojovníka zbraň dotkne, tak je konec. Pokud nahrajete určitý počet bodů, tak si odemknete nové barvy bojovníků. Ty mají ale pouze dekorativní účely a vše stále závisí na vašem rychlém oku a prstu. V recenzích na Google Play jsem si všiml stížností, že hra není pro jednoho hráče… víte, ona je pro jednoho. A to je právě její smysl. Ve dvou by byla krapet jednoduchá.

Stáhnout Make Them Fight

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Trk
Hra Weak Warrior neni v appstore pro cr dostupná.
Pro redakci:
Udělejte recenzi na hru Radiation Island, to je dělovice na mobilních zařízeních nevídaná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze