FreeBox: explozivní akce Sky Force a další skvělé hry zdarma

4

Je tu... sobota a s ní trochu netradičně přichází FreeBox, který si dal chvíli pauzu. I tak vám ale přináší zajímavé hry zdarma. Dnes se podíváme na trochu frustrující běhání, k tomu zasedneme do kokpitu bojového sci-fi letounu a vydáme se na Divoký západ provětrat kolty. A v samém závěru prověříme odolnost vašich nervů.

Pokud náš seriál sledujete pravidelně, tak jste jistě zaznamenali menší výpadek. Celých 44 týdnů vycházel pravidelně (až na nějaké to vánoční veselení) a nyní jsme si dali dva týdny pauzu. Chyba tedy nebyla na vašem přijímači a skutečně se jednalo o přestávku. Nyní jsme ovšem zpět. Nenechte se rozhodit tím, že je dnes sobota. Od příštího týdne opět vycházíme každý pátek tak, jak jste zvyklí. A co si dnes zahrajeme?

FreeBox #45 – Extreme Survival, Sky Force, Ready Steady Bang, Geometry Dash

Extreme Survival Run

První hrou je další kousek z dílny AE Mobile. Tentokrát to překvapivě nemá v názvu, ale tradičně průměrné zpracování ho ihned prozrazuje. Tím se však nenechte odradit. Extreme Survival Run nabízí úplně jiné hodnoty. Tak v první řadě je to dokonalá schopnost vás vytočit do běla. Vaším cílem sice není nic jednoduššího než přeskakovat překážky, ale hra vám dává do rukou hned několik běžců najednou. A to už je jiná zábava.

Můžete si vybrat z několika obtížností, přičemž každý vyšší stupeň vám přidá jednu dráhu navíc a jednu postavu, kterou musíte kontrolovat. Jakmile máte dva běžce, tak se to ještě docela dá zvládnout. Trojice je těžší a ty další už jsou hotová šílenost. Hratelnost je sice dosti jednotvárná, ale na chvíli vás dokáže udržet. Než tedy hodíte telefonem o zeď. Tak schválně, kolik sekund vydržíte na nejšílenější obtížnost?

Stáhnout Extreme Survival Run

Sky Force 2014

K desetiletému výročí oblíbené shoot 'em up hry Sky Force vychází nová verze pro tablety a telefony. A ta je skutečně aktuální. Míchá totiž starou dobrou arkádovou hratelnost s prvotřídní 3D grafikou a vynikajícími efekty. Středobodem vesmíru je samozřejmě váš po zuby ozbrojený letoun. Bohužel na začátku nebudete mít všechna možná vylepšení, ale kupujete si je postupem hrou. Při tom sbíráte hvězdy, které pak používáte jako platidlo.

Jelikož je hra zdarma, tak obsahuje pár nepříjemných vlastností. Například to, že na vylepšení musíte čekat (urychlení stojí hvězdy). S tím se ale dá žít a hra i tak nabízí perfektní zábavu. Zábavné jsou i souboje s bossy v podobě bitevních lodí nebo letadel. Nepřátelé také mohou jít po svých a otravovat vás ze země. Akce je to velmi výživná. Jen pozor, ať si na prstu neuděláte mozoly.

Stáhnout Sky Force 2014

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ready Steady Bang

A teď se připravte na něco velkolepého. Moře obsahu, geniální 3D grafika a úžasné filmové efekty… aha tak nic. Tento text budu muset užít u jiné hry. Ready Steady Bang je totiž přesně opačný. Nabízí toho velmi málo, celý je v minimalistické grafice a efekty sestávají z pár pixelů. Pokud vás tato věta neodradila, tak se máte na co těšit. Hra v podstatě zpracovává klasické duely z westernovek.

Tam také šlo především o rychlou ruku. Na postřehu je založena i tato hra. Celá hratelnost je přitom obsažena už v názvu – připravte se, pozor, pal! A jakmile se ukáže, že je správný čas střílet, tak musíte reagovat. Rychlejší vyhrává. Pokud to nevydržíte a vystřelíte dopředu, tak se netrefíte a soupeř si vás ostudně vychutná. A můžete hrát jak proti počítači, tak proti kamarádovi u jednoho zařízení.

Stáhnout Ready Steady Bang

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Geometry Dash

Zdarma s reklamami si můžete stáhnout hru Geometry Dash ve verzi Lite. Ta je vlastně svým způsobem podobná první hře pro Windows Phone. Jejím principem je frustrace. Čeká tu na vás několik úrovní, ve kterých musíte dojet do cíle. To ale není tak jednoduché a hra vám počítá procenta trati, kterých dokážete dosáhnout. Rozhodně úroveň neuděláte na první pokus. Celá hra stojí na tom, že hrajete jednu úroveň stále dokola a snažíte se trať naučit a postupně zvládnout.

Po chvilce vám to půjde a poroste i vzdálenost, kterou urazíte. A v tom je celý smysl hry. Překonat počáteční frustraci a postupně se překonávat. Vždy dojít o jednu překážku dál než předchozí hru. Za chvíli vám začátek úrovně přijde snadný a už jen budete pilovat ten konec. Který nakonec také zvládnete. A jdete dál, kde na vás čekají nové herní prvky. Geometry Dash je prvotřídní zábava, která vás pekelně vytočí, ale určitě to za to stojí.

Stáhnout Geometry Dash

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jan Vidim
Jan Vidim
Geometri dash je kopie imposible game, ten má lepší soundtrack
Jan Vidim
Jan Vidim
Extreme survival run mi nejde stáhnout špatnej region nebo zařízení. Mám lumiu 920 pomožte prosím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze