Fotí lépe 108Mpx Honor 50, nebo 50Mpx Huawei nova 9? Posuďte sami

Fotí lépe 108Mpx Honor 50, nebo 50Mpx Huawei nova 9? Posuďte sami
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Oba telefony pohání Snapdragon 778G, v případě Honoru 50 5G verze
  • Disponují rovněž OLED panely se zaoblenými okraji a 120Hz obnovovací frekvencí
  • Fotovýbava se liší právě hlavním snímačem

Huawei nova 9 a Honor 50 jsou si po stránce designu, ale také hardwarové výbavy velmi blízké. Oba smartphony například pohání osvědčený Snapdragon 778G, v případě Huawei nova 9 však jen 4G varianta. Stejně tak najdeme u obou rozměrově identické OLED panely s podporou 120Hz obnovovací frekvence či stejně velký průstřel 32Mpx selfie kamerky.

Pravděpodobně největším rozdílem je (kromě přítomnosti/absence Google služeb) hlavní fotoaparát. U Huawei nova 9 výrobce vsadil na 50Mpx snímač, zatímco Honor nasadil 108Mpx s více než 2× rozlišením. V rámci procházky pražským Karlínem jsme se tedy rozhodli porovnat, jak smartphony (za dne) fotí. Kromě hlavních snímačů jsme porovnávali rovněž ultraširokoúhlý objektiv i digitální zoom (včetně maximálního 10×).

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Huawei nova9, druhý pak Honoru 50 (posuvník umístěn vlevo).

Veškeré snímky byly vyfoceny na automatiku bez dodatečných úprav. K přiblížení můžete stačí kliknout na ikonku lupy. Do komentářů nám nezapomeňte napsat, který telefon podle vás fotí lépe.

Huawei nova 9
Honor 50
Diskuze ke článku
Agáta Wolfová
Agáta Wolfová
Za mě jednoznačně HONOR!! Honor 50 mám a jsem s ním absolutně spokojená. Fotky jsou více než skvělé.
Marhule Humule
Marhule Humule
Jednoznačně vede Nova 9. Honor 50 neskutečná bída. To je rozdíl dvou tříd mezi těma telefonama...
Ben Ben
Ben Ben
Ten zoom ma Honor lepsi. Ale jinak hlavni fotak? Co to je za mazlej hnus ty venkovni fotky? Jako vim ze foti jak telefon za 7000kc ale tohle je horsi jak u telefonu za 4000.

Tak ci onak... kdo se nechal nalakat tou PR masirkou vsude na netu a koupil si to... musi ted mlaskat blahem LOL 🤣🤣
Kamil Drbohlav
Kamil Drbohlav
Osobně fotím často a u Honor 50 mě zaujal fotoaparát, tak jsem si ho pořídil. Jsem nadmíru spokojený, takže podle mě se jeho cena rovná kvalitě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze