Flat tarif od Vodafone a T-Mobile pod 500 Kč? Jde to, ale bez internetu

42

Neomezené tarify se po dlouhé době dostaly minulý rok na přijatelné hodnoty, proto je jakákoliv další úspora spíše výjimečnou záležitostí, retence jsou tedy u mobilních operátorů již spíše minulostí. Vodafone na to však jde jinak. Nabízí neomezený balíček s voláním do všech sítí za 498 Kč. Nic však není jen tak a i tady je samozřejmě pár dalších, celkovou hodnotu srážejících, podmínek.

Nepřehlédněte:

V
Vodafone se snaží nalákat nové zákazníky

Vodafone od samého začátku nabízí z naší „velké trojice“ nejvýhodnější cenu za neomezený balíček pro volání do všech sítí, jeho cena je 699 Kč, což je o 50 Kč méně, než u T-Mobile a O2 (i když i O2 samozřejmě nabízí různé slevy, celková cena tak může být ještě nižší). Dlouhou dobu se však nic nedělo a ceny zůstaly bez jakékoliv změny. Snahu o změnu/ušetření nákladů mají někteří virtuální operátoři, ne vždy jsou však podmínky jasné.

Vodafone však od od 10. února přišel s „novinkou“. Neomezený balíček s voláním a SMS do všech sítí za 498 Kč (konkrétně 497,52 Kč). Na první pohled vypadá vše skvěle, hned ze začátku je ale nutné informovat, že v ceně není zahrnut internetový balíček. Operátor o tom na svých stránkách nijak neinformuje, tuto informaci vám Vodafone sdělí až po kontaktování klientského centra. Jde tedy o balíček RED bez internetového připojení (které je standardně 1,5 GB). Další podmínkou je, že pro aktivaci takto „výhodného“ balíčku musíte zakoupit i novou SIM kartu, s přechodem z „předplacenky“ na tarif s vaším stávajícím číslem tedy neuspějete.

Vodafone ,,sleva'' 28 %

Aby podmínek nebylo málo, aktivaci můžete provést pouze na telefonním čísle 800 777 777 a nebo pomocí „spřátelených call-center“, na internetu (v samoobsluze) nebo na pobočce (zatím) neuspějete. Balíček je standardně se závazkem na 2 roky, pokud chcete ten samý balíček bez jakéhokoliv úvazku, jeho cena vyjde na 691 Kč. Standardně vyjde balíček RED bez úvazku na 874 Kč, opět je v něm ale zahrnut internetový balíček s datovým limitem 1,5 GB.

Podmínky pro získání balíčku

  • aktivace pouze k novým SIM kartám (není možný přechod se stávajícím číslem)
  • cena 498 Kč je platná se smlouvou na 2 roky, bez úvazku balíček vyjde na 691 Kč
  • aktivace na čísle 800 77 77 77, využít můžete také partnerská call-centra
  • minimální měsíční plnění je 490 Kč

I když se Vodafone „chvástá“ slevou, prakticky o žádnou slevu z pochopitelných důvodů nejde, pouze se odstranila položka, respektive částka za využívání mobilního internetu. Každopádně, i dnes jsou lidé, kteří internetové připojení nepotřebují, ale neomezený balíček za nižší cenu právě bez mobilního internetu ocení ještě mnohem více. I když to jde tak trochu proti filosofii samotného Vodafonu (neustálé rozšiřování Turbo internetu, slevy na internetové balíčky,...) určitě se najde dost lidí, kteří podobný balíček přivítají. V tomto ohledu je tak zásadním problémem pouze nutnost aktivace nového telefonního čísla.

Jde to i jinak

Pokud ovšem chcete slevu na balíček RED (a nejenom ten, vybrat si můžete také RED Premium a RED se vším všudy) včetně internetového připojení, zavítejte na e-shop operátora Vodafone. Do 31. března nabízí akci, díky které můžete výrazně ušetřit (za podmínky, že si objednáte balíček přímo přes e-shop). Například u tarifu RED ušetříte měsíčně 87 Kč, za 2 roky tedy ušetříte 2 088 Kč a celková cena za balíček je tedy 612 Kč měsíčně (místo standardních 699 Kč). Úvazek je opět na 2 roky, bez úvazku operátor slevu na tarif nenabízí.

Vodafone slevy na e-shopu

V tomto případě však Vodafone dodává, že hovor na zákaznickou linku je zpoplatněn jednorázovou sazbou 30 Kč. Pokud si tedy tarif se slevou aktivujete (a to klidně i s vaším stávajícím číslem), je důležité mít na paměti, že časté volání na zákaznickou linku by se mohlo pěkně prodražit. Zde se Vodafone tak trochu inspiroval u virtuálních operátorů. Pokud si ovšem vystačíte s internetovou samoobsluhou, nemusíte podobný problém vůbec řešit.

Podobnou nabídku na neomezený balíček bez internetového připojení nabízí také společnost T-Mobile. Cena je v tomto případě téměř totožná s tou u Vodafone (tedy cena do 500 Kč včetně DPH). Opět je zde podmínka dvouletého úvazku, na rozdíl od Vodafone však není potřeba aktivovat nové telefonní číslo a přejít tedy můžete i s vaším stávajícím telefonním číslem. Na rozdíl od Vodafone ale nabídka není nikde zveřejněna a podle dostupných informací z infolinky operátora T-Mobile se k takové nabídce dostane pouze zákazník, který ohlásí, že chce se svým telefonním číslem odejít k jinému operátorovi. Jde tedy o jakýsi styl „přiznané retenční nabídky“.

I T-Mobile umí neveřejné nabídky

Co říci závěrem? I když jsou neomezené balíčky nastaveny téměř na svém minimu a operátorům celkově klesají zisky, jsou si i tak vědomi, že bez různých „neveřejných“ nabídek se zkrátka neobejdou. I když jsme v úvodu článku zmínili, že retenční nabídky už v podstatě neexistují, není to tak úplně pravda. Samozřejmě existují (zprostředkovávají je například již zmíněná „spřátelená“ call-centra, která nabízejí (z vlastních zkušeností) procentuální slevu na neomezené balíčky včetně internetového připojení ve výši 10-15 %), cesta k nim ovšem není vždy úplně snadná. Pokud máte i vy zkušenosti s podobnými nabídkami na zlevněné neomezené balíčky, či jiné retenční nabídky, podělte se o ně s námi v naší diskuzi pod článkem.

Zdroje: vodafone.cz

Diskuze ke článku
Awer
420 Kč Bonerix
Jarda
Právě jsme to řešil, přecházeli jsme z twistu na ten tarif za 499kč, dva operátoři na infolince mi potvrdili, že si k němu mohu pořídit internet do mobilu (400Mb) za zvýhodněnou cenu 99kč. Po podepsání a zavolání na infolinku tvrdili, že budeme platit 619kč první dva měsíce a pak 748kč. Ups, kde se stala chyba? Internet za zvýhodněnou cenu je myšlem pouze pro novou datovou simku, na netu se to nedočtete (tam je to zmatek nad zmatek) a operátor si to při sjednávání nechal pro sebe. Neradi, ale odstupujeme od smlouvy, za 598kč neomezené volání a sms + základní internet 400mb by byla od T-mobilu pecka. Jdeme k One mobile, za stejnou cenu 1,2GB...
jarin
Oficialni nabidka je uplne na hovno sama omezeni, same uvazky a cena stoji za hovno.Já si na infolince vyrval tarif za 299,-. 100 minut vsude, neomezene smsky a 300mb internetu, bez uvazku a s tarifikaci 1+1. volani akorat, data nevypotrebuju a smsky neresim. Z oficialni nabidky sem si nevybral nikde.
lojza
prave vypovidam 2 cisla, hlas a data, uz na hlas mi operator nabidl 10% slevu na pausal, tedy 674,1kc na FLAT ale obmekcit sem se nedal. Tak cekam na hovor nejakeho teho retenčáka :o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze