Vodafone zrychlil LTE v Karlových Varech na 150 Mbit/s

4

K dnešnímu dni Vodafone zrychlil svou LTE síť vybudovanou v Karlových Varech. Využil k tomu bloky nově vydražené v aukci kmitočtů. Teoretická rychlost LTE sítě v tomto lázeňském městě je na frekvenci 1800 MHz nyní až 150 Mbit/s při stahování a 50 Mbit/s při odesílání dat.

Vodafone logo

V loňském roce byly pro výstavbu sítě v Karlových Varech využity již vlastněné frekvence v pásmu 1800 MHz. Nyní došlo k rozšíření frekvencí o část spektra, které Vodafone získal v rámci aukce kmitočtů uskutečněné v listopadu

TIP! Vodafone v březnu: žádné novinky a zaměření na Turbo Internet

Uvedené rychlosti jsou zatím dostupné v lázeňské zóně. Síť LTE umožňuje kromě přenosu dat i hlasové hovory pomocí funkce sítě CS FallBack. Díky tomu LTE mohou využívat zákazníci nejen s datovými kartami, ale i s běžnými mobilními telefony s podporou LTE. Ty se v případě hovoru přepnout zpět do 2G nebo 3G sítě a po dokončení hovoru opět zpět do LTE, kde probíhá datový provoz.

V současné době může LTE na frekvenci 1800 MHz využít každý zákazník, který používá jakékoliv datové služby Vodafonu, má LTE SIM kartu a zařízení podporující LTE na frekvencích 800, 900 a 1800 MHz.

Vodafone vysokorychlostním mobilním internetem pokrývá již více než polovinu území České republiky včetně hlavních silničních tahů. V rozšiřování vysokorychlostního mobilního internetu bude Vodafone i nadále pokračovat.

Zdroj: TZ Vodafone

Diskuze ke článku
Raiden
tak takova rychlost by se mi libila v Berouně...
Saskie
TMO je stále přes všechno nejlepší alespoň v Praze co se týče pokrytí a na zbytek republiky kašlat.
VF co mají mí známy tak jenom nadávají, pokrytí signálem jak za Marie Terezie, škoda slov....
pixel
na kolik vteřin vystačí datový limit?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze