Fitbit Charge 3: nová generace populárního náramku

Fitbit Charge 3: nová generace populárního náramku
Fotografie: Fitbit
  • Fitbit představil už třetí generaci svého náramku určeného především pro sportovce
  • Vylepšoval se jak hardware, tak i funkce
  • Náramek se dostane na trh v říjnu

Pokud jste majiteli Charge 2, zde je výčet nejvýraznějších změn:

  • hliníkové pouzdro, o 20 % lehčí
  • o 40 % větší displej, téměř 2× vyšší jas
  • vícebarevná (odstíny šedi) dotyková obrazovka
  • průměrně o 2 dny delší výdrž baterie na jedno nabití
  • voděodolnost do 50 metrů
  • krycí vrstva Gorilla Glass
  • upomínky a notifikace
  • sledování ženského zdraví
  • zabudované stopky, kalendář a aplikace počasí
Fitbit Charge 3

Pouzdro náramku je vyhotoveno z letecké slitiny hliníku a krycího skla Corning Gorilla Glass 3. Fitbit Charge 3 potěší rovněž aktivní plavce, může se totiž pochlubit vodotěsností. Tu označuje výrobce jako 50M, což znamená, že je možné se sprchovat, vystavit jej dešti, bazénu nebo klidně oceánu. Sledovat lze čas plavání v reálném čase přímo na zápěstí ve Swim Mode, nebo je možné sledovat uplavanou vzdálenost a bazény v aplikaci Fitbit za pomoci technologie SmartTrack.

Kromě plavání máte na výběr z více než 15 módů pro cvičení, mezi které patří cyklistika, běh, vzpírání a jóga. Lze si nastavit cíle pro spálené kalorie, vzdálenost nebo trvání cvičení a sledovat statistiky a pokrok v reálném čase. Nejde jen o funkce na monitorování zmíněných aktivit, ale i funkce trenéra. Charge 3 umožní uživatelům lépe poznat sebe a zlepšit svou kondici a zdraví díky dynamickým doporučením ohledně aktivity, srdečního tepu, stravování a spánku. Doporučení pomáhají k dosažení cílů pozitivními tipy ve chvílích, kdy je to potřeba. Všechno navíc můžete sdílet na sociálních sítích.

Monitorování spánku už dnes asi nikoho nepřekvapí, ale Charge 3 jde v hlídání zdraví ještě dál. Alespoň u žen. Díky aplikaci Fitbit je možné zaznamenat periodu a ovulaci, zaznamenat symptomy a porovnávat své cykly. K tomu se všemi zdravotními a kondičními statistikami lze získat lepší přehled o svém zdraví.

Fitbit Charge 3

Náramek disponuje i základními aplikacemi, mezi které patří například budíky, časovač, počasí, Fitbit Leaderboard a kalendář spolu s budoucími aktualizacemi. Stejně tak je možné pracovat s notifikacemi z telefonu.

Varianty, dostupnost, cena

Fitbit Charge 3 je kompatibilní se zařízeními s operačním systémem Android i iOS. Od příštího jara by se mohli dočkat i majitelé telefonů s Windows.

Fitbit Charge 3 lze přizpůsobit dle potřeb pro den i noc díky lehce vyměnitelnému řemínku. Zvolit si lze například provedení, jako je polygonal texture a stain-resistant pro klasické náramky, vzdušné děrované náramky určené pro sport, stylové vlněné řemínky a prémiové ručně vyráběné řemínky z Horween kůže.

Charge 3 Special Edition s NFC čipem je dodáván s bílým silikonovým řemínkem s hliníkovým pouzdrem náramku v grafitové barvě nebo s vlněným řemínkem v barvě lavender s hliníkovým pouzdrem náramku v rose gold barevném podání. Obě varianty v balení obsahují také klasický černý řemínek.

Charge 3 bude dostupný během října 2018 u vybraných prodejců za doporučenou koncovou cenu 3 890 Kč včetně DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze