AnTuTu bylo záhadně odstraněno z Obchodu Play. Google mlčí

8
AnTuTu bylo záhadně odstraněno z Obchodu Play. Google mlčí
Fotografie: AnTuTu
  • K odstranění aplikací pravděpodobně došlo kvůli propojení AnTuTu s Cheetah Mobile
  • Aplikace vývojářů Cheetah Mobile byly v minulosti odstraněny z Obchodu Play
  • Podle CEO AnTuTu nemá společnost Cheetah Mobile na benchmarkové aplikace žádný vliv

Populární aplikace čínského vydavatele AnTuTu, které používá mnoho výrobců telefonů i technologických serverů jako referenční ukazatel výkonu telefonů, byly během víkendu záhadně staženy z Obchodu Play. Přestože se Google zatím oficiálně nevyjádřil k důvodu stažení aplikací, mnozí se domnívají, že se tak stalo kvůli vazbám na vývojáře Cheetah Mobile.

Čínská společnost Cheetah Mobile nechvalně proslula podváděním na platformě Obchod Play, jmenovitě okrádáním ostatních vývojářů, ale také vkládáním enormního množství reklam do svých aplikací. Na základě toho byly všechny aplikace vydavatele již před delší dobou staženy a poté, co se prokázal vztah mezi AnTuTu a Cheetah Mobile, se údajně Google rozhodl stáhnout aplikace AnTuTu.

Podle CEO společnosti AnTuTu, Zhao Chena, který reagoval na článek Android Police, je společnost AnTuTu starší než Cheetah Mobile. AnTuTu má údajně od roku 2014 držet ve společnosti Cheetah Mobile pouze menší podíl. Podle jeho slov nemá Cheetah Mobile žádný vliv na benchmarkové aplikace.

Stáhnout AnTuTu Benchmark

App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Janek
Hon na čarodějnice zdárně pokračuje, už to vypadá, že to nemůže skončit jinak než " s city nadobro rozbitými", jak říká klasik. Pro běžného spotřebitele nezatíženého přiblblou propagandou, to není nic hezkého. Přesně to vyjadřuje postoj monopolistického Google, je přesvědčen, že si může dovolit cokoliv. Už dříve začal diktovat, co kdo může a nyní zdvihl laťku. Bohužel plnohodnotná náhrada zatím neexistuje.
Lukáš
No naposledy jsem ho instaloval na galaxy s1. Od té doby nějak nebylo proč.
zog
Vypadá to na výsledek avizovaného tažení google proti bezdůvodnému sledování polohy na pozadí čehož se Antutu dopouští.
Pavel
Možná vám to nedochází, ale dneska jogurt. 😄

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze