Facebook spustí novou aplikaci, tentokrát pro skupiny

6

Facebook neúnavně rozšiřuje portfolio svých aplikací. Jeho nová samostatná aplikace umožňuje sdílet obsah mezi lidmi v uzavřených skupinách. Jmenuje se tedy Groups a bude spuštěna v úterý pro Android i iOS.

Facebook umožňuje vytvoření uzavřených skupin, což se hodí například pro vnitrofiremní komunikaci, anebo sdílení obsahu v užším kruhu přátel, než je váš dlouhý seznam virtuálních přátel. Popularita této služby neustále roste: na začátku roku ji využívalo 500 miliónů lidí, v současnosti to má být až 700 miliónů.

Facebook Groups

To je pro Facebook důvod, proč vytvořit vlastní aplikaci. Správa skupin je sice přístupná i z hlavní aplikace, ale vzhledem k velkému množství funkcí jsou schovány v menu a jejich obsluha tak není úplně jednoduchá. To se má s novou aplikací změnit.

Groups není jediná funkcionalita, která se stěhuje z hlavní aplikace Facebooku do samostatné jednotky. Už dříve prodělal stejný vývoj Messenger pro posílání zpráv. Správa skupin má být (alespoň prozatím) přístupná i z hlavní aplikace.

Zdroje: recode.net

Diskuze ke článku
Aljoša
Netušíte někdo jak to bude s WP? Počkáme si rok, dva? :D
Ondras
To bude zase sranda až se skupiny znepřístupní z hlavní appky. :D Místo 1 applikace rovnou 3. Fuck logic.
David
Takže bude app na "velkej" FB, app na Messenger a app na Groups? WTF???
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
dufam že cukorberg to zase nanuti a budem musieť mat 10 aplikacii len preto aby som mohol pisať s priatelmi -_-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze