Facebook shání pokusná morčata. Bude jim platit za sledování

5
Facebook shání pokusná morčata. Bude jim platit za sledování
  • Facebook bude sledovat nainstalované aplikace a způsob jejich používání
  • Za to bude uživatel dostávat finanční odměnu
  • Prozatím pouze v USA a Indii

Facebook a jeho nahlížení do soukromí nad rámec toho, co sdílíte na sociální síti, je ožehavý problém. Největší sociální síť v minulosti často čelila kritice, že její aplikace pro mobilní telefony nahlíží i tam, kam by neměla. Facebook se všem takovým nařčením bránil.

Study from Facebook

Nyní se ale vybraní uživatelé budou opravdu šmírovat, tedy co se týká jejich nainstalovaných aplikací, času jejich používání, množství přenesených dat či použitých sítí a míst, kde tak činíte. Všechno bude ale dobrovolné, uživatelé si nejdříve nainstalují aplikaci Study from Facebook, která bude zmiňovaná data zaznamenávat. Nedojde přitom ke sledování osobního obsahu, hesel nebo zpráv. Slib také zní, že zjištěné údaje se nedostanou do rukou třetích stran.

Study from Facebook

Nejzajímavější na celém projektu je, že za něj bude Facebook účastníkům platit. Aby se tak stalo, musejí nejdříve nějakým způsobem ověřit svůj věk a mít také účet na PayPalu, na nějž pak začnou chodit v pravidelných intervalech částky. Kolik to přesně bude, se dozvíme až později. Snažit se takovýmto způsobem „vydělávat“ bude prozatím možné jen v USA a v Indii, ale časem by se program mohl rozšířit i do dalších zemí.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Bukkake Sun
Za pětikylo bych se nechal nahrávat při hoňení
Porydge
Ať platí už teď. Šmírák zasr... :D Jednou za čas kouknu na nejmenovaný bazar a hned mám fb plnej bazarovejch aut od nejmenovaného bazaru. Cukrberk má určitě god mode účet a jde po ulici a na mobilu vidí, co si kdo píše jak hlavní postava ve Watch Dogs. :D
Standa
Ale no tak, redakce, v češtině nemáme pokusná morčata (Guinea pigs), ale pokusné králíky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze