Bezpečnostní skandál Facebooku se dotkl více než 1,3 milionu českých uživatelů

aktualizováno
1
Bezpečnostní skandál Facebooku se dotkl více než 1,3 milionu českých uživatelů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Mezi uniklá data patří telefonní čísla, jména, příjmení, datumy narození, údaje o lokalitě a v některých případech i e-mailové adresy
  • Na únik upozornil Alon Gal, CTO společnosti Hudson Rock

Aktualizováno 6. 4. 2021

Bezpečnostní skandál Facebooku, kterému unikla citlivá data více než půl miliardy uživatelů, zasáhl také podstatnou část uživatelů z České republiky. Na internetu se objevily i údaje pocházející celkem z 1 375 988 českých účtů. K úniku citlivých dat přitom údajně došlo již dva roky dozadu, Facebook o tom však uživatele neinformoval.



Původní informace z 5. 4. 2021

V sobotu se na internetu objevily citlivé údaje více než půl miliardy uživatelů sociální sítě Facebook. Mezi uniklá data patří telefonní čísla, jména, příjmení, datumy narození, údaje o lokalitě a v některých případech i e-mailové adresy. Na únik upozornil Alon Gal, CTO společnosti Hudson Rock. Facebook se k problému prozatím nevyjádřil.


Diskuze ke článku
Filip Paďourek
Filip Paďourek
Zdravím,
Chtějí po nás, abychom zadávali pravé jméno, příjmení ... a oni si to pak nechají ukrást? A co když to prodali - trocha konspirace nikdy neuškodí :-)
Domnívám se, že by si za toto zasloužili trest, neboť pochybili. Mají z uživatelů dost peněz na to, aby naše data zabezpečili. Já, kdybych v práci nechal uniknout data, taky nad tím asi nikdo nemávne jen tak rukou.
Existuje v ČR nějaká hromadná žaloba? A myslíte, že bude mít v tomto případě nějaký smysl?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze