Facebook již vlastní WhatsApp: cena se vyšplhala na 22 miliard dolarů

35

Oblíbený komunikační kanál WhatsApp, který je dostupný napříč platformami, již definitivně patří Facebooku, který jej odkoupil za 22 miliard dolarů. Prodej již koncem minulého týdne schválila Evropská komise.

O prodeji WhatsAppu se začalo mluvit již v únoru letošního roku. Tehdy se spekulovalo o ceně kolem 16 miliard dolarů. Ta se však postupně vyšplhala na 19 miliard a konečná částka, kterou musí Facebook zaplatit, činí 22 miliard dolarů. Za navýšením stojí zvyšující se hodnota společnosti Facebook. Generální ředitel WhatsAppu se po prodeji společnosti stanem členem představenstva Facebooku.

Facebook

Po dokončení akvizice se otázky ubírají novým směrem. Co bude dál s WhatsAppem? Aktuálně má velmi silnou uživatelskou základu čítající více než 600 miliónů uživatelů. Mohou za to především rostoucí trhy v Rusku, Mexiku, Indii či Brazílii. Déle fungující Facebook se však těší ještě větší podpoře a je tak možné, že se obě aplikace později více spojí.

Zdroje: fonearena.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Standa
A v tom momentě odinstaluju i whatsapp s telefonu. Facebook i s messengerem jsem poslal do kopru nedávno. To mám najednou klid. Baterie drží víc a neprudí mě žádný notifikace o ničem. Zrušil jsem celej účet. Whatsapp je jediný co používám a jak tam začnou cpát reklamu a nebo to sprasí messengerem půjde s ledovým klidem i ten.
?
Já jsem WA zrušil v momentě kdy jej převzal Facebook. Používám Skype i tam je moře lidi, se kterými se dá psát, volat, atd.
Petr
Ty nejhorší aplikace mají vždy nejvíc uživatelů, nechápu. Napřed hromady problémů s bezpečností, soukromím, únikem údajů, teď to koupil FB, který jistě nedá 22mld za něco, z čeho nebude těžit data a cpát do toho reklamu a stejně to je nejrozšířenější komunikátor. Lidi jsou ***.
David
Nevadí, tak budu použivat Viber...ten je zatim na pohodu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze