Exkluzivně: BlackBerry Curve 9360 - první dojmy a video

19

Exkluzivně se nám podařilo získat nejnovější model BlackBerry Curve 9360, který je prvním modelem BlackBerry s novým OS7 bez dotykového displeje. Jedná se o telefon střední třídy s 800MHz procesorem, 512MB pamětí ROM a RAM a perfektní klávesnicí. První dojmy a video nového modelu si můžete prohlédnout v našem článku.

Před pár dny RIM oficiálně představil světu nejnovější model svého portfolia - BlackBerry Curve 9360. Informovali jsme Vás o něm v našem preview, takže v dnešním článku se zaměříme především na první dojmy z tohoto zařízení a také si můžete prohlédnout první krátký videopohled.

Do ruky padne BlackBerry Curve 9360 naprosto skvěle

BlackBerry Curve 9360 zaujme především svým vzhledem. Předchozí modely Curve 8520 a 9300 se nesly také ve stylu oblých tvarů, ale nový model 9360 tento styl posouvá ještě dále. Všechny hrany jsou zaoblené, kulatější jsou také záda. Díky tomu a také díky příjemným rozměrům 109 × 60 × 11 mm a nízké hmotnosti pouze 99 gramů telefon skvěle padne i do menší do ruky. Nad klávesnicí se téměř nemá cenu pozastavovat, protože ta je opět brilantní. Uživatelé, kteří mají rádi oddělené klávesy, tak budou vrnět blahem.

TIP! Přečtěte si náš článek BlackBerry Bold 9900: první dojmy a video

Vše je krásně zaoblené, BlackBerry Curve 9360 je opravdu fešák

Trochu překvapivé je řešení zadního krytu, který se musí "sloupnout". Toto řešení dnes potkáváme prakticky u všech výrobců a RIM se ho evidentně chytil také. Naštěstí kryt nepůsobí tak křehce jako například u LG Optimus Black a je z mnohem pevnějšího plastu. Pravděpodobně také z důvodu, že se v něm ukrývá anténa NFC. Už se těšíme až budeme moci NFC pořádně otestovat, zatím však pro BlackBerry žádná dostupná aplikace není.

Na fotografii si můžete všimnout, že se skutečně jedná o model 9360

Co nám působí trochu starosti je použitá baterie. Má totiž kapacitu pouze 1000 mAh, což není nijak závratná hodnota. Výrobce sice slibuje pohotovostní výdrž až 14 dní v GSM sítích nebo 6 hodin přehrávání videa, skutečnost se však teprv ukáže. Naději může slibovat například model Bold 9900, který s baterií 1250 mAh dokáže vydržet 2 dny plného nasazení, takže model Curve 9360 by se se slabším hardwarem mohl dostat na podobnou úroveň.

TIP! Přečtěte si preview Nové BlackBerry Torch 9850: čistokrevná dotykovka

Srovnání s modelem Bold 9700 a Torch 9800

Vyzkoušeli jsme si také nový operační systém BlackBerry 7. Ten přináší spoustu novinek jako je například podpora NFC technologie, OpenGL, prostředí Liquid Graphics využívající grafického procesoru nebo vylepšený internetový prohlížeč. Na malou procházku prostředím se můžete podívat v našem videu níže. Procesor s taktem 800MHz zvládá chod systému s přehledem, pomáhá mu při tom zmíněný grafický čip a 512 MB paměti RAM.

BlackBerry Curve 9360 – první pohled

Pravděpodobně největší zklamání nás čekalo u fotoaparátu. Ten totiž, ačkoliv se pyšní rozlišením 5 Mpx, nemá autofocus. Je tam tedy stejně nepoužitelný Fixed Focus jako u nových Nokií. Na žádnou další slabinu jsme během prvního testování nenarazili, ale určitě ještě nějakou odhalíme v naší recenzi, kterou se Vám budeme snažit zprostředkovat co nejdříve. BlackBerry Curve 9360 se dostane na trh v USA během pár dnů. V řádu týdnů se poté dostane také do Evropy včetně České republiky. Cenu očekáváme mezi 8 000 až 9 000 Kč.

Diskuze ke článku
Milhi
Opravdu krasavec. A taky chvalim rychlost vaseho webu. Pred chvili jsem na konkurencnim koukal ja video kde meli jen obrazek tohoto telefonu a vy uz ho drzite v ruce. Jsem fanda a blazen do telefonu a Vam jako redakci drzim pesti ;-)
Maquin
Wow.. Z Mobilenet.cz se stává zajímavější stránka než mobilmania.cz a mobil.cz dohromady. BB vypadá velice slušně, pokud to nezabije cenou, mohl by mít úspěch.

Teď trošku mimo: Nevíte, jaká je plánovaná cena u BB 9900 když u tohodle modelu je to 8-9 tisíc?
Maquin
Pořád přecházím z BlackBerry Bold 9000 na BlackBerry Bold 9700 a zase zpět. Telefony jsou povedené, ale už trochu zastaralé, proto přemýšlím o nějakém nástupci..Nejvíce mě štve na BB 9000, že se mi doteď nepovedlo telefon propojit s jakoukoli Wi-Fi. Nové modely to snad už mají zmáklé. Cena 16. tisíc je poměrně dost za 9900, ale 9360 vypadá slibně.
Maquin
Opravdu děkuji za projevenou snahu.. V menu, možnosti, stav po zadání BUZR se mi objevilo Zásady IT: Deaktivováno. Předpokládám tedy, že tímhle to nebude, pokud jsem to správně pochopil...
A druhý Váš odkaz jsem již zkoušel dřív několikrát. Zřejmě to bude telefonem. Ale moc děkuji za snahu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze