Elegantní a levné hodinky pro Android i iOS? Máme pro vás tip

4
Elegantní a levné hodinky pro Android i iOS? Máme pro vás tip
  • Na veletrhu CES Asia v Šanghaji jsme objevili velmi dobře vypadající chytré hodinky TicWatch s Androidem
  • Vyrábí je čínská společnost Mobvoi, v prodeji jsou ale i v Evropě
  • Hodinky mají plně kulatý OLED displej, senzor tepu i GPS

Pokud se vám líbí chytré hodinky Motorola Moto 360 2. generace nebo Huawei Watch, ale hledáte jejich novější a levnější alternativu, která si co se elegance týká s touto dvojicí v ničem nezadá, dále už nehledejte. Právě jste našli TicWatch 2, na které přispělo bezmála 10 tisíc lidí i na Kickstarteru.

My jsme je objevili na veletrhu CES Asia 2017 v Šanghaji. Jejich design je velmi podobný zřejmě nejelegantnějším Android Wear hodinkám – Huawei Watch 1. generace. Mají elegantní a velmi tenké tělo s čistou lunetou, kterou neruší žádné zbytečné popisky, plně kulatý displej a decentní pásky. Ty se dají po vzoru Apple Watch snadno vyměňovat.

Ticwatch mají černé, stříbrné nebo bílé pouzdro, z hliníku, polykarbonátu nebo nerezové oceli (dle verze) a s ním vždy k němu ladící pásek. Potěší 1,4palcový OLED displej s jemným rozlišením 400 × 400 pixelů, který je pouze mírně zapuštěn a chráněn safírovým sklem (u nejvyšší verze) a luneta je také velmi decentní. Ostatně Ticwatch se mohou pochlubit poměrem displeje k tělu 73,5 %, což je mezi hodinkami výborná hodnota. Tělo je vyrobeno z kalené oceli 316L, pásek je k tělu přichycen 22milimetrovým upínáním. Ovládají se skrze dotykový displej a jedno tlačítko na levém boku. Zpracování a design jsou velmi dobré a hodinky působí hodnotně. V tomto směru se mohou rovnat a možná i překonávají právě Huawei Watch. Pokud chcete hodinky spíše na sport, zvolte variantu Active s pryžovými pásky a sportovnějím designem. Nechybí voděodolnost IP65.

Hodinky nejen dobře vypadají, ale překvapí i funkcemi. Nechybí senzor tepu na spodní straně, nabíjení akumulátoru pak probíhá skrze kontakty tamtéž. Velkým překvapením je integrace GPS, potěší také NFC pro snadné párování nebo bezkontaktní platby.

Oficiální fotografie Mobvoi Ticwatch 2 verze Oak

Hodinky sice běží na Androidu, ale nepoužívají Android Wear. Místo toho spoléhají na vlastní Ticwear OS, který místy kopíruje Android Wear, místy připomíná Tizen. Systém však podporuje párování s Androidem i iOS, je velmi plynulý a intuitivní a nechybí mu podpora všech notifikací (u iOS jen ze systémových aplikací), fitness funkce i hlasové ovládání v angličtině.

Pokud vás TicWatch 2 zaujaly, můžete si je objednat v několika verzích. Nejlevnější sportovní verze vás vyjde na 5,5 tisíce korun, dražší verze Oak pak na zhruba 8 tisíc a nejdražší černá varianta Onyx se safírovým sklíčkem stojí 9 tisíc. K sehnání jsou například na Amazonu.

Technické parametry Mobvoi TicWatch 2 Snow

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 42 × 12 mm, ? g, odolnost: IP65
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,4" (440 × 440 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:30 hodin
Dostupnost, 5 500 Kč
Diskuze ke článku
Mike
Vypadají dobře! Hodily by se mi k mému Huawei P9 Lite 2017 :-)
PHABLET
No vypadají pěkně.
Ale vlastní (proprietární) systém předpokládám znamená, že na to nebudou (skoro) žádné aplikace, je to tak?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze