Držte minutu ticha za BlackBerry. Prodeje telefonů končí v srpnu 2020

27
Držte minutu ticha za BlackBerry. Prodeje telefonů končí v srpnu 2020
Fotografie: Ondřej Zástěra, mobilenet.cz
  • Telefony BlackBerry se přestanou prodávat v srpnu 2020
  • Čínské TCL již nadále nebude disponovat právy tyto telefony navrhovat, vyrábět či prodávat
  • TCL bude poskytovat veškerou podporu až do srpna 2022

Poté, co se rozhodlo kanadské BlackBerry (dříve Research In Motion) ukončit vývoj operačního systému BlackBerry OS a zaměřit se na bezpečnostní softwarová řešení, odkoupila licenci k výrobě zařízení s logem ostružiny čínská společnost TCL. Dnes bylo však na twitterovém účtu společnosti BlackBerry oznámeno, že počínaje 31. srpnem 2020 prodeje smartphonů BlackBerry končí.

Čínské TCL již nadále nebude disponovat právy tyto telefony navrhovat, vyrábět či prodávat. Stávajícím zákazníkům však bude i nadále poskytovat veškerou potřebnou podporu k existujícím modelům, včetně zákonem stanovené záruky i uživatelského servisu, a to až do 31. srpna 2022, případně ještě déle, pokud to nařizují místní zákony na daných trzích.

Jestli se někdy v budoucnu plánuje oživení telefonů BlackBerry, se v příspěvku bohužel neuvádí. Rozhodně by to však stálo za to. O vaše názory k této smutné zprávě se můžete podělit v komentářích pod článkem.

Diskuze ke článku
Michal
Kdy pohřbí i Alcatel?
BB
Klávesnice na Key2 je radost používat. Třeba to někdo další převezme.
Joe Black
Joe Black
Jakož to bývalý uživatel Blackberry mi to za minutu ticha ani nestojí.
Premek
Myslím že jako koncept to byl dobrý napad škoda slabšího hw 😞 sám jseb bb chtěl ale z hlediska výkonu zařízení jsem našel lepší kousek i když mu chybí klávesnice myslím že kdyby to udělali jako u priv a udelalo se u nej neco jako dex u samsungu bylo by to nekompromisní zařízení

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze