Druhá verze updatu na Android 4.0 pro ASUS Transformer je tu

4

Není to dlouho, co jsme vás informovali o tom, že první verze populárního tabletu Asus Transformer se dočkala aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dopadla ale neslavně a díky problémům byla brzy stažena. Nyní se objevila opravná verze. Dopadne lépe?

Společnost ASUS byla první, které se odhodlala aktualizovat svůj tablet (ASUS Transformer Eee Pad TF101) na novou verzi Androidu, kterou je Ice Cream Sandwich. Samotná instalace byla bezproblémová, nový Android přinesl výrazné zvýšení rychlosti systému, ovšem mnoho uživatelů začalo mít problém s více či méně častými náhodnými restarty. ASUS problém férově přiznal a oznámil, že pracuje na opravě. Té jsme se dočkali nyní, zhruba po 14 dnech.

V USA a Kanadě se opravná aktualizace objevila už před několika dny, Evropa se dočkala až v pátek. Pokud ji chcete stáhnout, vyčkejte až se ve stavové liště vašeho tabletu objeví výzva k aktualizaci, případně můžete dostupnou aktualizaci zkontrolovat ručně přes Nastavení / Informace o tabletu / Aktualizace firmware systému.

Ačkoli je v informaci o aktualizaci uvedeno, že může trvat až 10 minut, tak byla blesková a samotný proces aktualizace trval zhruba minutu. Tablet nabootoval výrazně rychleji, než u předchozí verze ICS a zatím se zdá být stabilní. Náhodného restartu jsem se ještě nedočkal. Uvidíme, jak to bude vypadat v následujících dnech. Pokud na nějaký problém narazíte, dejte nám vědět do diskuse pod článkem.

Pokud se podíváte do nastavení, změnila se verze jádra, první kernel ICS měl označení "2.6.39.4-00002 android@Neptune#1", nyní to je "2.6.39.4 android@Mercury#1". Číslo sestavení se změnilo z "IML74K.WW_epad-9.2.1.11-20120221" na "IML74K.WW_epad-9.2.17-20120312".

Diskuze ke článku
Petr
24 hod.po aktualizaci zatim OK.
Kosi
Když jsem ho druhý den otevřel, tak na obrazovce bylo logo ASUS a pod ním načítací kolečko, které se netočilo. Takže pořád to samé.
Měli by s tím chlapci od ASUSU konečně něco udělat.
Magda
Zdravím!
Tak tento týden se mi akualizoval transformer na tuto verzi:
verze jádra - 2.6.39.4-00022-g482ca04 android@Neptune 1
číslo sestavení - IML74K.WW_epad-9.2.2.3-20120317. Píši to jen pro to, že se některá čísla liší, než jak bylo uvedeno v článku. Po aktualizaci mi přestalo fungovat spojení přes 3G!! Zkoušela jsem několik SIM karet, ale ani s jednou nic. Načte se první stránka, další již hláška - webové stránky nenalezeny, či že selhalo spojení, nebo vůbec se nelze připojit k netu. Ne všude je WIFI a z těchto důvodů jsem si tablet s 3G připojením vybrala. A teď je mi to k ničemu!!! Na koho se obrátit? Jinak ani prohlížeč, který tam byl instalován - nevím jaký typ - není uvedeno, nyní nefunguje jak má. I při fungujícím připojení přes WIFI nelze zobrazit jiné webové stránky/zadání řádku/ okamžitě při zadání prvního písmene spadne - hláška: aplikace prohlížeč bohužel přestala pracovat...Takže já jsem nespokojená s aktualizací. Přemýšlím, kam se obrátím o radu....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze