Dropbox bude předinstalovaný na Sony Xperii Z3

6

Cloudové úložiště Dropbox pokračuje ve své snaze integrovat se do stále většího množství mobilních zařízení. Po Samsungu a HTC podepsal dohodu o předinstalování své aplikace se Sony. Prvním modelem, kde bude Dropbox jako nativní aplikace, bude vlajkový model Xperia Z3. Již prodané modely by se Dropboxu měly dočkat v některé z dalších aktualizací.

Dropbox nicméně nechce být považován za bloatware, tedy zbytečnou předinstalovanou aplikaci, která pouze zabírá místo, ale podle Christine Moon, šéfky integrace Dropboxu do nových zařízení, hledá služba ve spolupráci s výrobci možnosti hlubší integrace a chce přínést vyšší přidanou hodnotu.

„To, co chceme udělat, je víc než to. Přidaná hodnota má integrovat Dropbox inteligentním způsobem. Toto zařízení (Samsung Galaxy Note 3) je dodáváno s aplikací, která sleduje mé kroky. Co když v průběhu času, protože mám dispozice k cukrovce, budu tento údaj chtít sledovat i několik let zpátky? Co kdyby měla aplikace cloudovou součást? To jsou věci, o kterých si myslíme, že by mohly být přineseny jako přidaná hodnota. Do budoucna můžeme vidět více z těchto integrací s mnoha různými partnery,“ řekla Moon.

Sony Xperia Z3

TIP: Sony Xperia Z3: první dojmy z používání (video)

Dropbox je u řady uživatelů jednou z prvních aplikací, které instalují do nového telefonu. Pokud bude dohoda mezi Dropboxem a Sony zahrnovat i navýšení kapacity úložiště zdarma, uživatelé na tom pouze vydělají.

Zdroje: buzzfeed.com, xperiablog.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
peter34
Dropbox je už dávnejšie predinštalovaný aj do BlackBerry OS 10.
marek
proboha proč! >:(
Jiří Andre Vydra
Jiří Andre Vydra
Sony má přece zadara 50GB na box.com, tak na co zase dropbox?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze