Dostupná skládačka Huawei nova Flip se oficiálně ukáže už v pondělí

2× aktualizováno
Dostupná skládačka Huawei nova Flip se oficiálně ukáže už v pondělí
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Půjde o první dostupnější ohebný model výrobce
  • Zajímavě vypadá limetková barevná varianta

Aktualizováno 2. 8. 2024

Jak upozornila gsmarena.com, Huawei na sociální síti Weibo oficiálně oznámil termín představení dostupné skládačky Huawei nova Flip. Ačkoli se původně předpokládalo, že akce připadne na úterý 6. srpna, měl by se mobil ukázat o den dříve, tedy už v pondělí 5. srpna.

Aktualizováno 31. 7. 2024

Chystaná ohebná novinka Huawei nova Flip získává jasnější obrysy díky úniku informací skrze sociální síť weibo.com. Dozvídáme se, že hlavní skládací displej bude velký s úhlopříčkou 6,94". Z vnější strany bude rovněž OLED panel, avšak jen s 2,14" úhlopříčkou a 60Hz obnovovací frekvencí. Venkovní displej bude umístěn vedle dvou hlavních fotoaparátů. Má jít o 50megapixelový snímač, kterému sekunduje 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Dále se hovoří o baterii s kapacitou 4 400 mAh a podpoře rychlého 66W drátového nabíjení. Volit bude možné verzi z veganské kůže, nebo skleněnou variantu. Obě se budou nepatrně lišit tloušťkou a hmotností.

Výkon má obstarávat nějaký procesor řady Kirin 9000 a až 12GB operační paměť. Potěší, že v případě úložiště by měla být možnost volby mezi 256GB, 512GB a dokonce i 1TB prostorem. Připomeňme, že premiéra má proběhnout již 6. srpna

Původní informace z 29. 7. 2024

Segment ohebných telefonů už dávno nenechává chladným Huawei, který má na svém kontě hned několik modelů dvou různých konstrukcí. Dostalo se tedy i na oblíbená véčka, avšak ta byla prozatím součástí prémiové řady P. To by se mohlo v dohledné době změnit. Výrobce na sociální síti weibo.com zveřejnil video, ve kterém láká na nový model nova Flip. Jak možná víte, řada nova sdružuje spíše zařízení střední třídy, což by mohlo znamenat, že novinka bude přeci jen cenově dostupnějším kouskem.

Naznačuje to ostatně i samotný vzhled telefonu. V prvé řadě vás sice upoutá limetkové zbarvení, hned poté si ale všimnete, že čtvercový displej z vnější strany není nijak speciálně velký, jak je dnes zvykem u dražších kousků. Hned vedle displeje jsou dva hlavní fotoaparáty, o kterých však prozatím nic konkrétnějšího nevíme.

Podrobnosti o výbavě v tuto chvíli nejsou známé, ale zřejmě se brzy dozvíme více. Očekávaný termín představení je totiž již 6. srpna, což je příští týden.