Doro 8035 je elegantní a slušně vybavený smartphone pro seniory

Doro 8035 je elegantní a slušně vybavený smartphone pro seniory
  • Švédská společnost Doro uvádí na tuzemský trh další smartphone
  • Novinka s označením 8035 je určena pro moderní seniory
  • Disponuje například rozměrným dotykovým displejem, SOS tlačítkem a vzdálenou správou
  • Doro 8035 je k dostání za 4 999 Kč u vybraných partnerů

Moderní senior hledající chytrý telefon má v dnešní době poměrně problém. Na trhu sice existují zařízení, které lze lépe ovládat i pokud vám již zrak neslouží jako dříve, ovšem vždy se jedná jen o speciální grafické nadstavby, které mnohdy nejsou odladěné do detailů. Pokud hledáte skutečný smartphone pro seniory se spoustou vychytávek a navíc s možností vzdálené správy, hodí se poohlédnout po značce Doro, která nabídku na tuzemském trhu doplňuje o smartphone 8035.

Doro 8035

Ten chce zaujmout 5palcovým displejem s HD rozlišením, prostředí Androidu je speciálně uzpůsobené, v jeho rámci nalezneme pouze velké ikony s vysokým kontrastem, aby mohli telefon ovládat i uživatelé se zhoršeným zrakem. Uživatel si navíc bude moci vybrat ze dvou variant prostředí – první nabídne velké ikony, ale klasické rozložení, druhá verze je provázána interakcemi a je vybudovaná přímo společností Doro, jedná se o speciální zjednodušený režim. Chybět nesmí ani hardwarová tlačítka pod displejem, opět velká pro snazší stisk. Jedná se o standardní kombinaci tlačítka s kontextovou nabídkou, tlačítka pro návrat na domovskou obrazovku a tlačítka se šipkou zpět.

O výkon se stará procesor Snadpragon 210, interní paměť s kapacitou 16 GB půjde dále rozšířit pomocí slotu pro paměťové karty microSD. Z další výbavy můžeme zmínit podporu LTE, samozřejmostí je Wi-Fi a Bluetooth. Baterie s kapacitou 2 500 mAh by měla udržet telefon při životě zhruba dva dny méně náročného používání. Android je zde ve verzi 7.1, škoda, že výrobcce nenasadil rovnou verzi 8.

Doro zapracovalo i na hlasitosti. Hlasitý by měl být jak reproduktor, tak sluchátko. Doro 8035 je přizpůsobené i pro uživatele s naslouchátkem, v nastavení stačí vybrat tuto možnost a telefon spolupracuje s většinou typů běžně dostupných naslouchátek.

Smartphonu samozřejmě nechybí speciální SOS tlačítko na zadní straně, to lze nakonfigurovat různými způsoby. Pokud se senior ocitne v nebezpečí, stačí stisknout tlačítko a telefon začne automaticky volat nastavené kontakty. Pokud jeden z kontaktů hovor nepřijme, Doro 8035 vyzkouší zavolat dalším kontaktům. V případě, že se na žádost nikdo neozve a daný kontakt bude volat zpět, hovor se automaticky přijme a zapne se hlasitý odposlech. I když se jedná o seniorský telefon, design telefonu rozhodně nijak neurazí.

Doro 8035

Potěší, že Doro 8035 půjde spravovat skrze My Doro Manager, tedy vzdáleně. Pokud je telefon připojen k internetu, může důvěryhodná osoba na dálku ovládat například jas displeje, změnit tapetu, přidat kontakt případně upomínku do kalendáře. Zajímavostí je, že na dálku půjde změnit také tapetu displeje.

Doro 8035 bude k dispozici u vybraných partnerů (Elektroworld, Smarty, Alza.cz, Mall.cz, CZC.cz, Mobil Pohotovost) za částku necelých 5 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze