Dlouho očekávaný průlom, české Pixely se konečně naučily 5G

9
Dlouho očekávaný průlom, české Pixely se konečně naučily 5G
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Google až doposud ignoroval český trh v oblasti 5G u zařízení Pixel
  • Červnová aktualizace však přinesla obrat o 180 stupňů

Smartphony Pixel se řadí výbavou k tomu nejlepšími na trhu, pokud vám jde o víceméně čistý Android s dlouhou podporou a svižnými aktualizacemi, ale především špičkovou fotovýbavu. Zřejmě nenajdete lépe vybavený fotomobil v dané cenové relaci než Google Pixel 6a, ve vlajkovém segmentu pak dominuje Google Pixel 7 Pro. Faktem nicméně zůstává, že Google dlouhodobě ignoroval český trh, minimálně, co se týče 5G u svých smartphonů.

To se nyní naštěstí mění, neboť nejnovější (červnová) aktualizace konečně „odemkla“ 5G i tuzemským majitelům Pixelů. Velkou revoluci ostatně potvrzují i oficiální stránky výrobce withgoogle.com, kde svítí Česká republika v seznamu států, kde je podporováno 5G.

5G pro všechny Pixely?

Ačkoliv by měla být oficiálně 5G konektivita nově dostupná pouze u řad Pixel 6 a 7, podle informací od našich čtenářů se možnost 5G připojení objevila například i na starším Pixelu 4a 5G. Pozitivní rovněž je, že by mělo 5G fungovat u všech třech českých hlavních operátorů, tedy Vodafonu, O2 i T-Mobilu. Majitelé Pixelů nám samozřejmě mohou sdělit své dojmy z nově dostupného 5G na území ČR.

Diskuze ke článku
Adam Lyžičiar Lyžo
Adam Lyžičiar Lyžo
Vieme prosím kedy bude spustenie aj na SVK ?
Martin Tuharský
Martin Tuharský
Vyzkoušeno na Pixel 6a a funguje taky.
Tomáš Rous
Tomáš Rous
Mám pixel 7 pro a za mě určitě fajn že už konečně 5G funguje... Nicméně rozdíl oproti 4G asi nepoznám 😃 ale co se mi velice líbí tak nová funkce filmové tapety...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Sice máme 5G ale teď mi to třeba ukazuje 4G a při měření rychlosti sem si u speedtestu.net všiml že tam mají report s lidí co mají pomalejší rychlost než má 5G mít..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze