Displej Xperie T a Samsungu Galaxy Nexus: který vypadá lépe?

12

LCD displeje, které Sony používá ve svých mobilních telefonech, jsou pověstné kvalitou svého zobrazení. Obstojí ale v souboji s opěvovanou moderní technologií Super AMOLED? Odpověď najdete v článku, kde na vás čeká několik porovnávacích snímků displejů Xperie T a Samsungu Galaxy Nexus.

Samsung Galaxy Nexus vs. Sony Xperia T...kdo má lepší displej?

Tip: podívejte se také na - Bitva displejů: Xperia S Vs. Galaxy Nexus a Galaxy Note

Sony Xperia T má displej starší technologie TFT LCD s úhlopříčkou 4,5 palce. Aktuální referenční telefon Googlu Samsung Galaxy Nexus naproti tomu disponuje o jednu desetinku větším Super AMOLED panelem. Oba mají shodné rozlišení HD Ready, tedy 1280×720 pixelů. Čínský server cnmo.com oba tyto přístroje postavil vedle sebe a nafotil několik fotografií, které mají za úkol porovnat kvality obou displejů.

Který z displejů vám připadá lepší? My se za předpokladu, že nebylo jakkoliv manipulováno s nastavením jasu displejů obou přístrojů apod., musíme přiklonit k Xperii T. Její displej je ze subjektivního pohledu jasnější, barevnější, a navíc skýtá i lepší pozorovací úhly. Sony tak jen dokazuje, že je v oblasti displejů aktuálně ve velmi dobré formě, a že není třeba používat vždy tu nejnovější dostupnou technologii. Mnohdy stačí pouze dovést k co největší dokonalosti tu stávající. Samozřejmě oba telefony zobrazují fotografii z alba. U těch Sony používá známé softwarové vylepšení Mobile Bravia Engine převzaté z televizí Sony řady Bravia, které při jejich zobrazení vylepší některé vlastnosti displeje. Pokud by tedy oba displeje zobrazovaly například domovskou obrazovku či menu aplikací, nebyl by nejspíše rozdíl tak viditelný.

Zdroje: cnmo.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
user
Nechcí být hnidopich, ale displej je podle vzoru stroj, je to tedy rod mužský neživotný. Chyba je v: oba displeje
zobrazovali.
Články reprezentují autora a autor zase web, je tedy důležité dbát na gramatickou správnost.
JaroB
No kde sú tí mudrlanti pre ktorých je SAmoled najsamlepším displejom a taký LCD od SONY je iba marketingový blud a displej od SONY je šmejd???
Áno SAmoled ponúkne lepšiu čiernu/vlastnosť/ ale LCD ponúka o niekoľko tried lepšiu bielu ... a koľko času sa pozeráte na čiernu obrazovku a koľko na biele pozadie internetu??? U mňa je to brutálny nepomer v prospech bielej a tak som rád , že biela bude bielou a nie zelenkavou alebo sivou ako u môjho Galaxy NOTE. Áno aj farby sú na SAmoled pekné ale ako tak pozerám na tie fotky tak buď ten NEXUS má šmejd displej alebo je ten LCD na SONY brutálne dobrý :D
viperman
nevie niekto aky je tam typ lcd-cka? TN-ko asi nebude ked chvalite farby, takze pocitam ze IPS ?
JaroB
NOTE /SAmoled/ aj ONE X SLCD 2 a môžem povedať, že ten "obyčajný" TFT displej je krajší a jemnejší ako SAmodel ale hlavne vernejšie farby a hlavne biela je biela :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze