Díky této aplikaci už nebudete potřebovat metr

11

Někdy se objeví geniální nápad přetavený v mobilní aplikaci, která lidem výrazně ulehčuje život a dává smysl. Aplikace Size Up, která jen za pomoci telefonu dokáže velmi přesně změřit libovolnou vzdálenost, přesně do takové skupiny patří. Jak to celé funguje?

SizeUp - a Smart Tape Measure

Izraelský startup stojící za aplikací My Size měl na velké startupové akci Showstoppers v průběhu veletrhu v Las Vegas pouze malý stoleček. O to větší je ale jeho nápad. Pouze za pomoci telefonu změřit libovolnou vzdálenost třeba při vybírání nábytku. Zapomeňte na metr, pásmo a další pomůcky. Stačí spustit aplikaci Size Up, umístit telefon na začátek měřené vzdálenosti, stisknout tlačítko start, a poté zcela přirozeně jen položit telefon na konec. Po stisku ukončit se zobrazí přesná vzdálenost v centimetrech. Aplikace pak slibuje přesnost 2 centimetry při vzdálenosti do 1,5 metru.

Aplikace používá akcelerometr a gyroskop a zaznamenává i sebemenší změnu polohy a orientace telefonu. Po dokončení měření všechny údaje ze senzorů pošle na cloud, kde proběhne výpočet za pomoci patentovaných algoritmů a během několika okamžiků se zobrazí výsledek. Internetové připojení je tedy nutností. Prostředí aplikace je pak velmi přehledné a nechybí rysky a pravítko na stranách displeje pro přesnější měření. Měření si můžete společně s fotkou předmětu uložit pro pozdější referenci.

Aplikace je v AppStore pro iOS a v Google Play pro Android k dispozici zdarma. Obchodní model autorů je prodej algoritmu pro výpočet vzdálenosti a integrace do aplikací třetích stran, třeba prodejen s nábytkem nebo designérů. Algoritmus je používán také v aplikaci pro míry postavy pro správný výběr oblečení.

Stáhnout SizeUp - a Smart Tape Measure

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Guillemot
Prosím odkaz do obchodu na Android. Děkuji
K
Přesnost 2 cm na 1,5 m?! Zkusil jsem to a na 3 metrech to lítá v rozmezí 20 cm :(
Michal
I ty 2cm na 1,5m jsou pruser. Pak ti nevleze skrin do vyklenku....bude to chtit doladit a pak to bude super
ANO
Naprosta bomba, tusim, ze prvni byly here mapy na windows, ktere pouzivaly akcelerometru pro navigaci v tunelech ..... nicmene to troskotalo na realtime sberu dat do doby "sensor core", ktere maji jen novejsi lumie a nevim, jestli vubec sbiraji tyhle sensory. Kazdopadne presnost byla prijatelna pro navigaci v tunelech, kde +-50 metru nehraje roli. Nevim, jestli iOS ma neco jako sensor core (lagroid dost pochybuju). Presnost bude tristni, 2cm na 1.5m je tristni, to uz mozna lepsi vysledky da i mereni pomoci fotaku. Navic to bude nahle na presnost sensoru, gyroskopu a jak plynule se bude tim telefonem pohybovat ..... zkratka, secteno a podrtrzeno je to picovina! Vubec nechapu ten bulvarni nazev clanku, ale tv h@vna ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze