Díky Fast Pair od Googlu bude nyní párování Bluetooth sluchátek s Androidem hračkou

2
Díky Fast Pair od Googlu bude nyní párování Bluetooth sluchátek s Androidem hračkou
  • Google oznámil novou funkci Fast Pair, která značně usnadní párování Bluetooth sluchátek s Androidem
  • Stejně jako u Applu bude stačit přiblížit sluchátka poblíž telefonu a poté jen klepnout na notifikaci
  • Implementace funkce bude záviset na výrobcích sluchátek a bude ji moci využívat každý majitel Androidu 6.0 a vyššího s Google Play Services v11.7

Bezdrátová Bluetooth sluchátka byla vždy vcelku žádaná a s narůstajícím množství telefonů, které již zavrhují analogový 3,5mm jack bude po nich poptávka ještě větší. S přibývajícími počty uživatelů se tak bude muset rychle rozvíjet i samotné Bluetooth a technologie kolem něj, jelikož uživatelé budou chtít samozřejmě to nejpříjemnější a nejjednodušší ovládání. Čímž se dostáváme k párování zařízení, které nikdy nepatřilo mezi příjemné či rychlé procesy.

Google Fast Pair
Google Fast Pair

Na pomoc přichází Google, který s chybějícím jackem v nových Pixelech bude chtít rozhodně na Bluetooth zapracovat. Řešením zdlouhavého párování má být nová funkce Fast Pair, která funguje stejně jako speciální čip W1 od Apple představený v loňských bezdrátových sluchátkách AirPods. Fast Pair vám tedy automaticky propojí telefon s vašimi Bluetooth sluchátky pouhým přiblížením k zařízení. Prostě jen zapnete párování v sluchátkách poblíž vašeho Android telefonu a hned dostanete automatickou notifikaci, zda chcete zařízení spárovat. Už tedy žádné chození do nastavení a zapínání viditelnosti.

Libratone Q Adapt On-Ear
Libratone Q Adapt On-Ear

Prozatím však podporuje tuto funkci jen dvojice sluchátek. Samozřejmostí jsou nové Pixelbuds přímo od Googlu a druhými jsou sluchátka Q Adapt On-Ear od Libratonu. Již brzy se ovšem přidá třeba i Platronics s novými sluchátky Voyager 8200. Obrovskou výhodou přitom je, že na rozdíl od iOS, u kterého funguje funkce pouze se sluchátky se speciálním W1 čipem, je Fast Pair technologie, kterou mohou podporovat skoro všechna bezdrátová sluchátka – ať už budoucí, tak i už dávno prodávaná.

Panasonic Voyager 8200
Panasonic Voyager 8200

Další dobrou zprávou je také, že pokud máte v telefonu při nejmenším Google Play Services v11.7, budete moci využívat Fast Pair s Androidem 6.0 a vyšším. A jelikož závisí využíti této technologie na samotných výrobcích sluchátek, vytvořil Google pro každé zájemce o funkci Fast Pair speciální formulář, kam se mohou přihlásit a Google s nimi začne na implementaci Fast Pair pracovat.

Zdroj: androidcentral.com, phandroid.com, android-developers.googleblog.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
To jsem zvědav, kolik kritických bezpečnostních děr v tom nasekají.
Mireček
Nejsou to sluchátka Panasonic, ale Platronics...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze