Desire Z bez nástupce, HTC už QWERTY telefony prý nechystá

Po několika pokusech výrobce HTC podle všeho zanevřel na vývoj smartphonů s hardwarovou QWERTY klávesnici a odteď se bude naplno soustředit pouze na ovládání skrze dotykové displeje. To je zajisté nepříjemná zpráva pro ty, kteří čekají na nástupce povedeného modelu Desire Z.

Tento krok byl odhalen na akci Frequencies v americkém Seattlu, kde tým HTC zcela jasně dal najevo, že se oprošťuje od hardwarových klávesnic a v budoucnu bude věnovat veškeré úsilí dotykovým klávesnicím a displejům celkově.

TIP: Přečtěte si recenzi na HTC ChaCha.

Oficiální obrázky HTC ChaCha.

Mezi oblíbené modely HTC s QWERTY klávesnicí patří i Desire Z, který se tedy zřejmě podle všeho nástupce již nedočká. Mezi poslední QWERTY pokusy výrobce patří například levný smartphone HTC ChaCha, zaměřený na mladistvé a nenáročné uživatele. Ten se ale ve světě netěšil takové oblibě, jaká se předpokládalo a možná se jednalo o poslední kapku, která HTC donutila přehodnotit svou strategii. Ta rozhodně nemusí být špatná, jelikož se dotykové klávesnice den co den zlepšují, a tak je jen otázkou času, než nahradí hardwarové úplně. Na druhou stranu stále existuje mnoho uživatelů, kteří hardwarové klávesnice vyžadují, protože v rychlosti psaní jsou stále bezkonkurenční. Doufejme, že HTC někdy v budoucnu tento krok přehodnotí, ale zatím je asi nutno se s QWERTY telefony od HTC rozloučit.

Zdroje: pocket-lint.com
Diskuze ke článku
PepaN6680
Tak tento směr vývoje mi nesmírně vadí, Desire Z jsem ice neměl, ale očekával jsem, že by HTC mohlo představit nějakou bombu s QWERTZ a že by má Nokia E7 dostala následovníka... Vypadá to, že E7 se mnou ještě dlouho zůstane...
Dano
Tak to je silne smutna sprava. Mimochodom mohli ste spomenut radsej (postarsie ale kvalitnejsie) typy - Touch pro 2 alebo 7 Pro. Tam je na rozdiel od Desire Z dokonala klavesnica a preto ja osobne nemam doteraz Touch pro 2 zaco vymenit.To boli TOP produkty HTC v oblasti hardwerovych klavesnic.
Neverim tomu ze aspon jeden model nemozu robit.Viem ze to nieje biznis ako s "teplymi rozkami" ale vela ludi to oceni.Mne napriklad ani 4,3 palca na HD2 nenahradilo HW klavesnicu (vyskoci soft klavesnica a zmizne polovica displaya...).A podla mna model 7 Pro keby robili vo verzii pre WP a Android sucasne (minimalne naklady na vyvoj staci zmenit dajme tomu procesor na modernejsi 1,4MHz) tak najde si dost zakaznikov.Klasicky vzhlad ktory neurazi.7Pro by som okamzite kupil ale kedze ho na hardwerovej klavesnici asi nenaucim po slovensky (na softwerovej tiez tusim nie) tak zasa zotalo len TP2.Jedina sanca je este Xperia Pro,tam je podla vsetkeho klavesnica v pohode.
tybo
Tento problém odpadne s nástupem dotykových displejů s technologií hmatové odezvy, otázka je, jak dlouho to bude trvat, že...
jakal87
Problém poloviny zakrytého displeje odpadne s hmatovou odezvou? :-D Asi vítr chlapče....a chci vidět někoho kdy potřebuje psát emaily na mobilu, jak se bude s*át se soft klávesnicí...netvrdím, že je to můj případ, ale určitě je to pro HTC krok špatným směrem....společně s rozhodnutím nezavádět všší kapacitu baterie je toto rozhodnutí celkem klíčové a HTC příjde o značný kus trhu především v USA, kde se telefony s HW klávesnicí těší celkem značné oblibě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze