Všechny nové Chromebooky nabídnou Obchod Play

7

Sblížení Chrome OS a Androidu je patrné již delší dobu. Dalším takovým krokem je dosazení Obchodu Play do všech Chromebooků, které se prodají od tohoto roku. Google se rozhodl pro nasazení již dříve, ale jen výjimečně – například v nedávno představených modelech od Samsungu.

Chtělo by se říci: „konečně“. Google se rozhodl, že všechny Chromebooky prodané od letoška budou nativně podporovat Obchod Play, tedy místo, kde si každý zájemce může stáhnout sta tisíce placených i neplacených aplikací. Obchod Play již v některých Chromeboocích je, kupříkladu v nedávno představených modelech od Samsungu, nešlo však o pravidlo. Novinka se týká i Chromebooků, které již byly oficiálně představeny, jejich seznam naleznete na stránce Googlu. Seznam se však bude i nadále rozšiřovat.

Chromebook

Vcelku zajímavou informací je, že Chrome OS je druhý nejoblíbenější operační systém v USA. Umístil se před Mac OS, ale pochopitelně za Windows. Nově s dostupností Obchodu Play může obliba ještě výrazně vzrůst.

Zdroje: sites.google.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Já to říkám pořád. Ještě spíchnout distribuci, co půjde instalovat snadno i mimo chromebooky a windows se otřese v základech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze