Operátor Virtual Mobile: další MVNE na scéně (2x aktualizováno)

16

V síti operátora Telefónica O2 prozatím fungují jen dva virtuálové a to pionýři BLESKmobil a Tesco Mobile. Veřejným tajemstvím je již také blížící se spolupráce O2 a energetického gigantu ČEZ. Nově ovšem na scénu vyplouvá čtvrté jméno – operátor Virtual Mobile. Co bude zač? (aktualizováno)

Aktualizováno 23. 8. 2013 - všechno je jinak

Podle nových informací není autorem připravovaného virtuála společnost XNX.CZ, jak jsme se dříve mylně domnívali, ale překvapivě City mobile, s.r.o., tedy společnost, která již sama právě v těchto dnech zahajuje provoz operátora City/Mobile.

Druhý operátor pod hlavičkou City mobile s.r.o. však podle všeho nebude klasickým virtuálem, nýbrž dalším MVNE, tedy operátorem zprostředkovatelem, podobně jako GTS, DH Telecom a další. Zatím není jasné, jakou síť bude Virtual Mobile zájemcům o virtuální operátory nabízet. Mimo hru je jednoznačně Telefónica O2, jejíž zástupci nám to ostatně sami sdělili. Jednání však prý probíhají s T-Mobilem, Vodafonem a také některými VoIP operátory. Podrobnější představení nového MVNE Virtual Mobile prý City mobile s.r.o. chystá v příštím měsíci.

Aktualizováno 19.8.2013 - 14:30

Telefónica nám potvrdila, že žádný takový operátor v její síti nebude a s podobným subjektem operátor nejedná. Je tedy možné, že se nakonec bude jednat o projekt ve spolupráci s jiným mobilním operátorem.

Původní informace z 18.8.2013

O2 logo

Zatím vůbec není jasné, kdo za novým virtuálním operátorem stojí. Víme pouze to, že se o něm informace objevily pouze u jediného zdroje, a to serveru virtualni-operatori.cz. Je tedy teoreticky možné, že se jedná o projekt provozovatele tohoto webu, společnosti XNX.CZ, za kterou stojí Tomáš Jandečka z Kostelce nad Labem.

Virtual Mobile by měl být komerčně spuštěn zhruba do konce tohoto roku. Kromě spolupráce s Telefónikou prý chce také navázat spolupráci s některými VoIP operátory. Nový virtuál bude ze začátku svého působení na trhu primárně cílit především na ortodoxní uživatele klasických služeb volání a SMS, nikoliv na náruživé spotřebitele stovek megabajtů mobilního internetu. Internetových balíčků se nicméně dočkáme.

Tip: přečtěte si také článek - ČTÚ: Aukce kmitočtu pro sítě LTE vyhlášena

Pro cílovou skupinu to znamená, že se může těšit na nízké ceny. Přesně by se mělo jednat o volání do vlastní a partnerské sítě za 0,39 Kč a do ostatních sítí pouze za 0,59 Kč za minutu, což je i ve srovnání s ostatními doposud známými operátory opravdu dobrá nabídka. Potěší také výhodnější účtování 1+1 „po vteřinách“. Cena za SMS bude jednotná. Do všech sítí zákazníci zaplatí za jednu textovku 0,49 Kč.

Za operátorem Virtual Mobile by mohla stát společnost XNX.cz

Pokud stále čekáte na nějaký ten pomyslný háček, tak jste se právě dočkali. Operátor totiž bude bude účtovat blíže neurčené poplatky jak za vedení SIM karty, tak i za vedení aktivní SIM karty v síti. A je tu také omezení: jakmile dosáhnete určitého limitu, zvýší se vám sazby za hovor, kde by nejvyšší cena za minutu neměla přesáhnout 2,25 Kč s účtováním 60+1, a SMS za 1,30 Kč.

Výše uvedené informace je nutno brát prozatím s rezervou, jelikož si dal operátor do startu svých služeb poměrně dost času na přípravu, takže je téměř jisté, že se uvedená nabídka ještě trochu promění. Prozatím ještě ani nefunguje oficiální web www.virtualmobilecz.com, není známé ani žádné logo a podobně.

Zdroje: virtualni-operatori.cz, xnx.cz, virtualni-operatori.cz

Diskuze ke článku
wolfheart
Ajajaj. Na sránkách xnx.cz je chyba v grafice. Font očividně neuměl české znaky a tak je vypustil. Ovšem "grafik" si ničeho nevšiml. A tak tam najdeme "Nae sluy" místo Naše služby a "Domny" místo Domény. *facepalm*
frcek
at jsou s virtualama nekam, kdo jim na tohle naleti ??
Jirka1or
S těma Různýma Servisníma Poplatkama to ve Většině případů Virtuálové Poserou a jejich ceny se většinou Nevyplatí protože se prodraží.!!!
Taddy
Spíše bych to viděl na spojitost s City mobile, s.r.o. těm totiž patří taky nefunkční web www.virtual-mobile.cz. Hold lepší je si přečíst podmínky. A co vůbec City/mobile nic. Konkurenční Cnews.cz o Virtual Mobile píše taky.
MobilMania zveřejnila jen City/mobile. City/mobile jede na Axfonu. To se dalo poznat z Facebooku. Přes Axfone jede Fun mobil, Connectica, ViralMobil pozná se to z přídělu číselného bloku ČTÚ 730330000 - 730339999.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze