Virtuální operátor FAYN nepatrně snižuje ceny za mobilní internet

6

Český virtuální operátor FAYN dnes oznámil snížení cen u dvou svých nejvyšších datových balíčků. Změna ceny směrem dolů je však spíše jen kosmetická a pohybuje se maximálně v řádech několika desítek korun.

FAYN

Mobilní data jsou dnes takřka nedílnou součástí každého telefonu pro jeho plnohodnotné využití. Operátoři tak ve svých nabídkách mívají i datové balíčky a je pouze na uživateli, jak velký datový objem potřebuje. Virtuální operátor FAYN nabízí má v nabídce čtyři různé balíčky, které si můžete k tarifu přikoupit a to ať už využíváte služby jako předplacenkář nebo paušální zákazník. Základní balíček je na 24 hodin, nabízí 25 MB a vyjde vás na 16 Kč. V jeho případě k žádné slevě nedošlo. Vyšší balíček platný na měsíc s datovým objemem 150 MB se také slevy nedočkal a stále za něj zaplatíte 80 Kč.

TIP! Do aukce o kmitočty 1 800 a 2 600 MHz se přihlásili jen tři operátoři

Sleva se dotkla až měsíčního balíčku s 500 MB, který zlevnil o 20 Kč a nově vás vyjde na 180 Kč. Největší sleva zasáhla balíček s 1 GB dat, který zlevnil o 60 Kč a aktuálně vás vyjde na 280 Kč.

Datový balíček Původní cena Nová cena změna
25 MB / 24 hodin 15,99 Kč 15,99 Kč beze změny
150 MB / měsíc 80 Kč 80 Kč beze změny
500 MB / měsíc 200 Kč 180 Kč sleva 20 Kč
1 000 MB / měsíc 340 Kč 280 Kč sleva 60 Kč

„Na rozdíl od většiny konkurence dáváme našim zákazníkům velkou svobodu. Naše služby jsou bez závazku, hrazené z kreditu nebo na fakturu, datové balíčky si řídí každý zákazník sám. Navíc nerozlišujeme, kde a jak mobilní internet zákazník využije. V mobilu s voláním nebo bez, v tabletu nebo notebooku,“ řekl Lukáš Honek, ředitel společnosti FAYN.

Závěrem stojí za připomenutí, že operátor FAYN nepodporuje síť LTE a maximální rychlost downloadu se pohybuje kolem 20 Mb/s a to pouze v případě, že jste v síti HSPA+, jejíž pokrytí je převážně jen ve městech.

Zdroj: Tisková zpráva Fayn

Diskuze ke článku
Míša
Prostě nádhera, přijde mi to jak kdyby nebyl data vůbec zájem prodávat. Přitom zde každý tvrdí, jak je strategie nastavená pro využívání internetu. Tak nízké kvoty snad nemohou být pro nikoho zajímavé. Leda pro nabídku Wi-Fi hot spotů. Že by provideři Wlan sítí měli tak silný lobing u mobilních poskytovatelů? :D
petříček
jako kdyby tu někdo začal prodávat trabanty s kaštanovou šachovnicí
pet
ceny brutalni. mam za 699 neomezene volani a 30 gb. to je seriozni. 1 gb by melo stat maximalne 1 euro. vic to je zlodejna
petr
Vzdyt on keca :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze