Další hranice pokořena: Umeox X5 bude tenčí než 6 milimetrů

12

Čínský výrobce Umeox nepatří mezi nejznámější výrobce mobilních telefonů. To, že se rozhodl zapojit do závodu o nejtenčí smartphone na světě, by mu však mohlo přinést pořádnou dávku publicity. Jeho připravovaný model Umeox X5 se dostává s tloušťkou pod šest milimetrů, tedy tam, kam si ostatní výrobci zatím netroufli.

Umeox X5, který se dostane na trh v červenci, má rozměry 118 x 60 x 5,6 milimetrů. Za posledního půl roku se nicméně titul nejtenčího smartphonu stěhoval již několikrát. Ještě na začátku roku byl nejtenčím smartphonem Oppo Finder, který měl v pase 6,65 milimetrů, a byl tedy o více než milimetr tlustší než Umeo X5.

Tip: Huawei Ascend P6 uniká na promo obrázku, vypadá k světu (aktualizováno)

O svůj primát přišel Oppo Finder, o kterém jsme vás informovali zde, již na začátku roku, kdy představil na veletrhu CES 2013 v Las Vegas čínský výrobce TCL svůj Alcatel One Touch Idol Ultra tenký pouze 6,45 mm. Oppo se však nehodlá vzdát tak snadno, a v dubnu ohlašuje nový model s kódovým označem R809T, u kterého slibuje tloušťku pouze 6,1 milimetrů. Té se mu však nedaří dosáhnout a na tahu je nyní Huawei se svým Ascendem P6 tenkým 6,18 milimetrů, který bude oficiálně představen 18. června. Zdá se ale, že mu jeho prvenství příliš dlouho nevydrží a vyfoukne mu jej právě Umeox X5.

Z dalších parametrů o Umeox X5 víme, že by měl dostat pětipalcový displej a dvoujádrový procesor. Běžet bude na poslední verzi Androidu 4.2.2 Jelly Bean. Ostatní parametry jsou obestřeny tajemstvím, ale už nyní si můžeme být jisti, že takto tenké tělo si jistě vyžádá řadu ústupků. Ty budou zřejmě nejvíce bolestivé v otázce kapacity baterie. Co je pak platný titul nejtenčího telefonu na světě, když je díky své slabé baterii téměř nepoužitelný.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
...to jako fakt???...5" na 118x60mm?? :D to bude mít hodně tenký okraje :D
michal
A baterka?
marcus
Možná by jim měl někdo říct, že se to potom špatně drží v ruce. Kdyby to naopak udělali tlustší a nacpali do toho baterku okolo 3000, tak už by to potom nebyl tak neznámý výrobce mobilů.
ZD3ND4
Já si pamatuji jak jsem měl už před 7 lety telefon tenkej 7mm byla to bomba a jedinej kdo to dokázal vyrobit byl samsung http://mobilenet.cz/clanky/samsung-x820-nejtenci-nejlehci-z-koreje-452

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze