Další do party: Alcatel uvádí One Touch View s Windows Phone

6

Do světa telefonů s Windows Phone už s definitivní jistotou přichází i Alcatel, který svůj první krok udělá s modelem One Touch View. Dle filozofie Alcatelu půjde o levnější telefon se starší verzí systému, avšak s klasickou výbavou, kterou známe od konkurence. Počítejte tedy s 1GHz procesorem, WVGA displejem či 5 megapixelovým fotoaparátem.

Alcatel One Touch View se zařadí spíše mezi hranaté kvádry s ostřeji střiženými hranami. Lákat bude na různě barevné zadní kryty. S ohledem na jejich výměnu bude mít uživatel přístup k baterii, která nabídne kapacitu 1500 mAh. Displej bude typu IPS a na úhlopříčce 4 palce nabídne tradiční rozlišení 800 x 480 pixelů. Větší ani být nemůže. Proč? Připravovaný Alcatel totiž běží na operačním systému Windows Phone 7.5. Nejnovějších osmiček se tedy nikdy nedočká.

Alcatel One Touch View

Hardwarová výbava čítá jednojdárový procesor Qualcomm MSM7227A s taktem 1 GHz. Vítanou zprávou je 512 MB operační paměti RAM. Tím nebude Alcatel nijak limitován ve spouštění aplikací. Oslavné ódy však utichnou v momentě, kdy si řekneme velikost interní paměti. Jde bohužel jen o 4 GB, přičemž uživatelsky dostupné budou jen necelé 3 GB.

Alcatel One Touch View na fotografiích z recenze na hi-tech.mail.ru

Krotit se tak budete muset i při fotografování 5 megapixelovým fotoaparátem s automatickým ostřením, LED diodou a možností záznamu HD videa. Alcatel One Touch View přináší unikát, který však spíše zamrzí. Jako první telefon s Windows Phone totiž nenabízí hardwarovou spoušť fotoaparátu. Zdá se tedy, že Microsoft slevil ze svých požadavků.

Alcatel One Touch View by měl být představen už 15. prosince a první trh, kam se podívá, je Rusko. Tamní cena proto činí 6990 rublů, což je v přepočtu zhruba 4500 Kč.

Technické parametry Alcatel OneTouch View

Kompletní specifikace
Konstrukce124,2 × 64,2 × 10,8 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2013, 4 500 Kč

Zdroje: wmpoweruser.com, hi-tech.mail.ru

Diskuze ke článku
marek
Klasický Alcatel - na trh zamíří již brzo po vánocích. :-)
Posik
Proč nemá aspoň 8 Gb :(
Lukáš
To bude muset Alcatel jít hodně s cenou dolů, protože o tisícovku dráž se dá už koupit Nokia Lumia 800, která je úplně někde jinde. S tou tragickou pamětí a tím, že je to Alcatel to bude prodejné tak za tři tisíce.
pavel
lumia 800 že se dá sehnat o tisíc dráž? maximalně tak nejaká hloupá šedivka standartní cena je 8-9 tisíc za oficiální českou distribuci kterou vetšina normálních lidí kupuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze