Čtečku otisků prstů nasadí zřejmě i Asus, uvidíme ji v ZenFonu 3

1

Čtečka otisků prstů přestane být v roce 2016 něčím neobvyklým a stane se téměř běžnou součástí všech lepších chytrých telefonů. Alespoň takové jsou předpovědi. Bude za to moci především snižující se cena samotných čteček. Připojit by se svou řadou ZenFone měl také Asus.

Čtečka otisků prstů Samsung Galaxy S6

Čtečka otisků prstů se u telefonů začala objevovat přibližně před dvěma lety a v podstatě ještě nedávno platilo, že jsme ji vídali jen u telefonů vyšších kategorií, kde byla vykoupena vysokou cenou. To se však postupně mění a čtečky nacházíme už i u telefonů s cenou pod 10 000 Kč. Tento trend má navíc dle analytiků v roce 2016 pokračovat a díky snižování ceny komponentů, nejlevnější čtečka otisků prstů by výrobce mohla vyjít jen na 5 dolarů, dojde k rozšíření podílu smartphonů se čtečkou ze současných 30 % na budoucích 50 %. Velmi pravděpodobně se také čtečka otisků prstů objeví v telefonech Asus, což je další významný hráč na poli smartphonů.

TIP! Recenze Asus ZenFone 2 – Aneb Lízátko inside

ASUS ZenFone 2
Současný Asus ZenFone 2

Například v letošním roce se očekává, že Asus prodá celkem 20 milionů chytrých telefonů, přičemž ambice pro následující rok jsou o 50 % vyšší, tedy prodat 30 miliónů chytrých telefonů. Se čtečkou bychom se prvně měli setkat u modelové řady ZenFone 3, patrně u nejvýše postaveného modelu. Omlazená generace by měla dle současných informací dorazit přelomu května a června 2016.

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
John Doe
Jen doufám, že bude otisk prstu ukládaný jako obyčejná bitmapa, ke které mají přístup ostatní aplikace - tak jako to měl Samsung Galaxy S5 :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze