Co s sebou na Mount Everest? Nezapomeňte na iPhone a iPad

5

Svět se postupem času mění, a technika zasahuje do lidského života čím dál tím více. Současní horolezci už se nespokojí jen s papírovým zápisníkem a vysílačkou, běžně si berou k výstupu na nejvyšší horu světa i mobilní telefon. Podívejte se, co se skrývá v batohu jednoho z nich...

Populární magazín National Geographic plánuje k výročí 59 let od prvního zdolání Mount Everestu vlastní výstup na tuto nejvyšší horu světa, který bude ve stopách Edmunda Hillaryho a Tenzinga Norgaye. Co bude novodobý horolezec mít ve své výbavě? Mimo klasického horolezeckého vybavení to bude tablet iPad a mobilní telefon iPhone 4S.

Proč zrovna tato dvě zařízení? iPad bude sloužit jako náhrada poznámkového bloku a tužky, aktuální zápisky budou ihned dostupné online všem lidem, kteří na stránkách National Geographic budou výstup sledovat. A iPhone 4S bude sloužit jako náhrada vysílaček, které v roce 1953 používali horolezci ke komunikaci se základním táborem.

Výstup se má uskutečnit v následujících týdnech, ještě není přesně známo, jestli si s sebou horolezci vezmou iPad 2 nebo nový iPad. Zlé jazyky hovoří o tom, že pokud si vezmou nový iPad, pak ve stanu nemusí používat žádné další topení :-).

Mount Everest je od roku 2007 pokrytý mobilním signálem z čínské základnové stanice, od roku 2010 byla tato hora pokryta 3G sítí od nepálské telekomunikační společnosti Ncell.

Zdroje: adventure.nationalgeographic.com

Diskuze ke článku
Majk
Už jenom jak jsem otvíral tento článek :D tak mi bylo jasné že se tím budou zahřívat! :D
Roman
No keby od tych ISraciek zavisel ich život tak by pokapali ako svabi
roman
kdyby si vzali sebou Android,mohli by se nedej bože zaseknout nebo spadnout.
skileton
z iphonu chcu volat a na ipade chcu pisat to zvladne aj jedno zariadenie a ja by som si zobral nieco odelne voci padom mrazu vode anie to to ved to budu muset niest vo vaticke

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze