Apple snižuje produkci iPhonů 4S a iPadů 2. Jaký je důvod?

11

O snížení produkce iPadů jsme vás informovali již ke konci září. Tehdy si analytici JPMorgan Chase & Co. všimli snížení výroby produktů Apple, což byla nejspíše příprava na chystanou třetí generaci iPadu. Nyní podobnou informaci sdílejí i zásobovací řetězce.

Apple tak podle všeho v závěrečném čtvrtletí letošního roku snížil produkci iPadu 2 s 9,7 palcovým displejem. Zpravodajství z DigiTimes hlásí, že společnosti Samsung, LG Display a Chimei, jež přispívají součástkami výrobkům Apple, obdržely příkaz k okamžitému snížení výroby. V zásobě je prý dostatek součástek pro výrobu dalších 15ti až 16ti milionů iPadů 2.

TIP! Přečtěte si také naši recenzi na iPad 2 a iPhone 4S.

Snížení výroby iPadu 2 následuje i nejnovější iPhone 4S, kde částečným důvodem je slabší poptávka v Severní Americe a Evropě, kvůli čemuž si Apple nejspíše vystačí s menším počtem přístrojů, než původně plánoval (nehledě na to, že se za první víkend prodalo 4 miliony kusů nového iPhonu).

Naopak zpomalení výroby druhé generace iPadu naznačuje dostačující zásobu na skladě a přípravu na příští rok, kdy má podle spekulací a uniklých informací dorazit již třetí generace tohoto tabletu. Společnosti Wintek a TPK Holding, jež mají na starosti dotykové panely pro iPad 3, prý aktivně pracují a připravují první várku na prosinec.

Zdroje: slashgear.com, slashgear.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Jurda
Je jasné, že lidé méně kupují ip4s, když jim bohatě postačí ip4. Na co doujádro :) Jen tak bokem bych se chtěl zeptat, mílá redakce, nemáte náhodou údaje o množství prodaných Samsungu Galaxy S 2 a iPhonů 4s? O sgs2 se mi nedaří zjistit počet, ip4s jsem ještě nezjišťoval, ale zajímalo by mě to :) diky
neználek
Tak tomuhle článku moc nerozumím, chtěl jsem si koupit IP4S, ale je nedostupný a nikdo neví kdy bude. To bude asi malým zájmem...
Kneblis
To je jasný každej přemýšlející člověk s normálním platem sáhne raději po vybavenejších telefonech s lepšíma parametrama za méně peněz. Apple si dnes již koupí jen nadšenec a nebo ten co má peněz jak šlupek a myslí si že bude in.
Radim
To je zábavné, jak se zprávy a odhady různých analytických společností rozcházejí. Jednou je to slabší poptávka, podruhé je to nejlépe prodávaný iPhone vůbec, který téměř není k sehnání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze