Co můžeme od iOS očekávat v roce 2018?

11
Co můžeme od iOS očekávat v roce 2018?
  • V iOS 11.3 se dočkáme ARKitu 1.5 či podpory pro lékařské záznamy v aplikaci Zdraví
  • iOS 12 bude zřejmě pouze optimalizovaným iOS 11

Letos jsou očekávání od Applu opravdu vysoká. Po nepříliš vydařeném roce 2017 (alespoň po softwarové stránce) se bude americká společnost snažit navázat na úspěchy z předchozích let. Co tedy můžeme očekávat tento rok?

iOS 11.3

iOS 11_1

Již tento měsíc přijde ostrá verze iOS 11.3, kde největší novinkou bude bezesporu nová funkce v nastavení, pomocí níž budete vidět, jak je na tom baterie zařízení a budete moci vypnout automatické snížení výkonu kvůli špatnému stavu akumulátoru. Dočkáme se také nových smajlíků Animoji – medvěda, draka, lebky a lva.

Nejnovější iOS obsahuje také ARKit 1.5, který lépe rozeznává vertikální plochy a přesněji mapuje nepravoúhlé prostory jako například kulaté stoly. Přibude také Business Chat, což je v podstatě chatbot vměstnaný do aplikace Zprávy, jenž umožní uživatelům komunikovat přímo s podniky, mezi něž patří například Discover, Hilton, Lowe či Wells Fargo. Pro aplikaci Zdraví přibude podpora pro lékařské záznamy.

iOS 12

iOS 12 concept

Kolem iOS 12 se v poslední době začíná objevovat více a více spekulací. Mnoho zpráv hovoří o tom, že Apple vydá pouze bezchybný iOS 11 s pár novými funkcemi. Mezi ně patří podpora pro víceplatformních aplikací, což znamená, že v budoucnu budou vývojáři programovat jednu aplikaci, která poběží na macOS i iOS. Dočkat bychom se měli také aktualizace služby Apple CarPlay či nové funkce pro rodičovskou kontrolu.

Zdroj: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Úspěchy? Čeká nás návrat do roku 2014, kdy představili naposled od počátku funkční verzi? To by byla skutečně revoluce.
Jouda
Spíše bohudík než bohužel. Já chci stabilní systém, funkce oželím.
Michal Litecký
Michal Litecký
Takže čím dál větší shit, jop.
Kostak
Neříkám že iOS je bezchybné, když je hodně lidí co mají potíže.. Nicméně, já je nemám, používám iP X a iPad Pro 10.5, všude jsem updatoval přímo přes OTA (iP X již 11-ku mělo ale další updaty jsem dělal takto) a nedělal čistou instalaci. Šlape bezchybně. Na ženiném iP SE to samé, taktéž bez problémů. Pokud Apple vydá iOS 12, které bude "jen" optimalizovaná 11-ka, je to jenom dobře, přehršel nových funkcí oželím, ať je to vyladěné jak se patří..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze