Čínská vláda zakazuje zaměstnancům používat iPhony. Důvodem je bezpečnost

20
Čínská vláda zakazuje zaměstnancům používat iPhony. Důvodem je bezpečnost
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Do práce si nemají zaměstnanci nosit ani jejich osobní iPhony
  • Zákaz se týká i dalších mimočínských značek
  • Důvodem je snaha ochránit citlivá data před únikem

Podobně jako se v USA (i mimo ně) dočkalo několik čínských značek zákazů kvůli údajné spolupráci s čínskou vládou se nyní americká značka smartphonů Apple dočkala stejného zacházení. Čínská vláda podle wsj.com oficiálně zakázala svým zaměstnancům používat iPhony a další zařízení, jež nejsou čínských značek, v práci kvůli bezpečnostním rizikům. Má se jednat o další krok, kterým chce tamní vláda omezit závislost na mimočínských technologiích a ochránit citlivá data před únikem.

Zaměstnanci vlády tak nemají používat iPhony pro pracovní účely, ale ani si nosit jejich osobní iPhony do práce. Stejný zákaz má podle Bloomberg News následovat i pro zaměstnance společností napojených na vládu. Zároveň se svým způsobem jedná o reciproční opatření proti americkému banu Huawei, ZTE či sítě TikTok.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
To je stejná komedie, jako v opačném případě.
Janek Fanek
Janek Fanek
Ještě stále někdo pochybuje o nástupu druhé studené války? Toto jsou metody známé již z první studené války, jde však jen o začátek, ty mnohem horší metody postupně přijdou a nikdo nemá představu, kde skončí. Potřebuje lidstvo takovou politickou reprezentaci? Rozumní lidé by měli postavit hráz těmto tendencím a rozhodně se postavit proti negativními vývoji ve světě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze