CIA tvrdí, že Huawei financuje čínská rozvědka

33
CIA tvrdí, že Huawei financuje čínská rozvědka
  • Podle utajeného zdroje z agentury se na financování podílí státní složky
  • Tento vliv může být v budoucnu zneužit

Nekonečné tahanice o (ne)bezpečnost používání hardwaru od čínské firmy Huawei vstupují do dalšího kola. Původní obvinění z loňského roku se snažil výrobce vyvrátit a následně se odhodlal podat žalobu, v níž se dožaduje podání důkazů, na kterých je obvinění vystavěno. Nyní se do sporu vložila CIA, respektive utajený zdroj z této agentury, který promluvil pro The Times.

Podle závěru CIA se na financování společnosti Huawei Technology podílí tajná služba, armáda a bezpečnostní komise čínské komunistické strany. Tok financí sice nedokazuje nějaký konkrétní případ špionáže, ale jasně ukazuje strukturu vlivu, který může Čína kdykoli v budoucnu použít proti svým nepřátelům. Čínský výrobce na toto obvinění reagoval tak, že odmítá nepodložená obvinění anonymních zdrojů bez důkazů.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Amíkům už vážně hrabe. Začíná je srát, že jim v mnohém ujíždí vlak a nevědí, jak ho zastavit, chudáci. Proč tam vyvezli skoro veškerou výrobu? Aby to měli levné, ale tím dali pryč i technologie. A dnes sklízí ovoce
Janko
Bezpečnostní služba Spojených států CIA se v ničem neliší od kdysi známé služby sovětské KGB. Jejich cílem vždy bylo vyvolat napětí ve světě a rozdělit svět na nesmiřitelné bloky. Rozdíl je pouze ideologie " bolševická a buržoazní ". Protičinský postoj administrativy USA je známý a vše je podřízeno vytváření politických pamfletů proti odpůrci. Procesy se blíží a obžaloba vlády Spojených států je velmi nepříjemná věc, je potřeba zahájit masivní propagandu a kdo se k tomu hodí nejvíce, no přece CIA. Má bohaté zkušenosti z minulosti, přestože byla mnohokrát usvědčena ž nekalých způsobů, nikdy se jí nic nestalo, je prostě potřebná.
XYZ
Hmm a routery Cisco vůbec neměly NSA backdoor...
anonym
dokázat se to nedá, ale určitě by mě nepřekvapilo, kdyby to byla pravda

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze