Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 4 uniká na prvních snímcích. Tentokrát nabídne i NFC

6
Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 4 uniká na prvních snímcích. Tentokrát nabídne i NFC
  • Kapacita baterie naroste ze 110 mAh na 135 mAh
  • Vylepšení se dočká i Bluetooth, které bude nyní ve verzi 5.0
  • Zásadní novinkou má být podpora NFC

Během minulého roku Xiaomi představilo třetí generaci cenově dostupného chytrého náramku Xiaomi Mi Band, který se u zákazníků těší velké oblibě, což mimo jiné dokazují i prodejní čísla. Xiaomi prodalo úctyhodných 10 milionů kusů během méně než půl roku, a podle statistik IDC je tak Xiaomi jedničkou na trhu s wearables v domácí Číně a druhé celosvětově hned po Applu. Po několika měsících, kdy byl Xiaomi Mi Band 3 na trhu, začínají na internetu prosakovat první informace o jeho nástupci – Xiaomi Mi Band 4.

Xiaomi Mi Band 4

Xiaomi Mi Band 4, který si můžete prohlédnout na prvních, bohužel nepříliš kvalitních, snímcích z shashleaks.com, má přinést celou řadu drobných vylepšení a novinek. Předně nabídne novější Bluetooth ve verzi 5.0, ale chybět nebude ani navýšená kapacita baterie ze 110 mAh, kterou disponuje Mi Band 3, na 135 mAh. Ke slovu se opět dostane rovněž praktický OLED displej oválného tvaru. Zásadní novinkou má být však podpora NFC.

To je bohužel v současnosti bohužel vše, co o náramku víme. Zda se verze náramku s NFC bude prodávat i mimo Čínu zatím není jasné stejně jako kolik bude náramek stát. I tentokrát však předpokládáme lidovou cenu, která by neměla přesáhnout magickou hranici jednoho tisíce korun.

Diskuze ke článku
Pes
Hlavně by měly vyřešit problémy, kdy se na náramku zobrazují české znaky jako otazníky. Navíc nová aktualizace vzhledu aplikace přinesla nový font, který zobrazuje škaredě české znaky. Půl aplikace je teď navíc v angličtině a půl v češtině.

Baterie super, ale problém s výdrží už nebyl ani u MiBand 3. Spíše bych ocenil rozpoznání více aktivit přímo na náramku, protože momentálně umí jen Treadmill a obecné Exercise.
Kokos
NFC není u mi bandu žádnou novinkou. Již předchozí Mi Band 3 se prodává ve verzi s NFC. Bohužel podpora je pouze v Číně, kde si do náramku můžete nahrát například lístek na MHD a platit s nim bezkontaktně.
luke
ahoj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze