Chytré hodinky pro každého? Chystají se Samsung Galaxy Watch FE

aktualizováno
Chytré hodinky pro každého? Chystají se Samsung Galaxy Watch FE
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nasazen bude 1,2" Super AMOLED displej
  • Samozřejmostí bude zvýšená odolnost či 16GB interní paměť
  • Pohon obstará Exynos W920
  • Představení by mohlo proběhnout v červenci

Aktualizováno 7. 6. 2024

Příchod chytrých hodinek Samsung Galaxy Watch FE je v podstatě potvrzený. Jak informuje sammobile.com, belgické zastoupení výrobce již láká na to, že k řadě Galaxy S24 a splnění dalších podmínek lze získat právě nepředstavené hodinky Watch FE. Dle náhledu již akce měla běžet a skončit až s posledním červnovým dnem. Je tak zřejmě již otázkou dní, kdy dojde k oficiálnímu představení.

Samsung Galaxy Watch FE

Původní informace ze 4. 6. 2024

Samsung připravuje cenově dostupnější hodinky, což naznačuje bohatý únik informací od uživatele Sudhanshu Ambhore na sociální síti X. Má jít o Galaxy Watch FE, kdy přídomek FE značí Fan Edition. S tím jsme se již setkali u telefonů a tabletů a vždy šlo o znamení dobré výbavy a příznivější ceny.

Připravované hodinky budou samozřejmě kruhového tvaru s menším 1,2" Super AMOLED displejem, který bude mít rozlišení 396 × 396 pixelů. Hliníkové tělo hodinek bude samozřejmě odolné, a to hned dle několika certifikací. Dojde na 5 ATM, IP68 i vojenský standard MIL STD-810G.


Hodinky budou využívat Wear OS a nadstavbu One UI Watch 5.0. O pohon se postará Exynos W920 společně s 1,5GB RAM. Interní 16GB paměť by měla plně postačovat na veškerá data, aplikace i hudbu. Baterie nabídne solidní kapacitu 247 mAh, ovšem výdrž se má pohybovat pouze kolem 30 hodin. Podporováno však bude i bezdrátové magnetické nabíjení.

Prozatímní informace naznačují, že Galaxy Watch FE budou do značné míry zaměnitelné se staršími Galaxy Watch4. Více se dozvíme v nadcházejících týdnech, neboť se očekává, že by představení mohlo proběhnout 10. července.