ASUS představil chytré hodinky VivoWatch SP. Nabídnou EKG i zabudovanou GPS

aktualizováno o video
ASUS představil chytré hodinky VivoWatch SP. Nabídnou EKG i zabudovanou GPS
Fotografie: mobilenet.cz
  • Hodinky podporují měření zdraví uživatele pomocí EKG i PPG senzorů
  • Výrobce slibuje až 14denní výdrž
  • ASUS VivoWatch SP nabídnou pokročilé měření sportovních aktivit

ASUS představil sympaticky vypadající hodinky s názvem VivoWatch SP, které mají oslovit příznivce sportovních aktivit a nabídnout pokročilé měření důležitých zdravotních funkcí.

ASUS Vivowatch jsou chytré hodinky s EKG pro sportovce

Sportovně zaměřené chytré hodinky s kruhovým displejem se chlubí vodotěsností až do 5 ATM a slušnou (výrobcem udávanou) 14denní výdrží. Té bylo dosaženo díky využití speciální technologie displeje, která by měla být dle údajů výrobce až o 97 % energeticky úspornější oproti OLED alternativě. Rovněž procesor hodinek má být velmi úsporný. Jak přesně dlouho hodinky opravdu vydrží, se však pochopitelně dozvíme až později.

Další velikou předností těchto hodinek je přítomnost EKG a PPG senzorů, díky nimž lze v reálném čase měřit zdravotní data uživatele včetně krevního tlaku, srdečního tepu či okysličení krve. Pochopitelně nechybí ani analýza kvality spánku či měření stresu uživatele. Právě u spánku navíc faktor okysličení krve významně ovlivňuje to, jak (ne)odpočatý se ráno uživatel cítí.

Aktivní uživatele, kteří se rádi vydají za sportem do přírody, zase potěší integrovaná GPS a výškoměr, jenž se hodí pro sporty provozované ve vyšší nadmořské výšce. Díky tomu lze na hodinkách využívat mapy či vytvářet podrobné statistiky a sledovat informace o rychlosti, vzdálenosti, nadmořské výšce či délce cvičení. Ke zhlédnutí pokročilých statistik lze využít i přidruženou aplikaci ASUS HealthConnect. Zajímavostí je rovněž využití umělé inteligence v rámci technologie ASUS HealthAI. Uživatelé by tak měli mít díky specializovaného algoritmu přístup k tipům a radám ohledně jejich zdravotního stavu, které jim budou vytvořeny přímo na míru.

Nakonec zmiňme, že dodávaný silikonový pásek s masivní kovovou sponou lze snadno vyměnit za jakýkoliv jiný o šířce 22 milimetrů. O tom, kdy přesně se na českém trhu hodinky objeví, a kolik budou stát, vás budeme informovat. Podle našich informací by se cenovka mohla pohybovat někde v blízkosti sedmi tisíc korun.

Diskuze ke článku
Josef Zavoral
Wear OS?
jzvc
předpokládám že na wear OS asi neběží co ?
Lukáš
No tak to je bída.
Janek Fanek
Janek Fanek
Několik let mám hodinky s výškoměrem, použití je však tristní, odečet výšky je na základě barometru a navíc zde není korekce na hladinu moře, tzn velmi těžko použitelné. Pokud chci něco měřit, musím si najít nivelační značku (např turistický rozcestník) a teprve poté něco změřit. Možná v budoucí recenzi by mohlo být uvedeno, jak to vlastně pracuje. K výdrži těchto zařízení mohu prohlásit, že ani jedno z těch, které mám k dispozici, nesplňuje dobu výdrže na jedno nabití, uvedenou vyrobcem, už je to takový marketingový folklór.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze