Chytré hodinky jsou v oblibě. Trh roste a vládne mu Apple

Chytré hodinky jsou v oblibě. Trh roste a vládne mu Apple
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ve 2. čtvrtletí se dodávky chytrých hodinek meziročně navýšily o 27 %
  • Za prvním Applem se nachází Huawei a Samsung

Chytré hodinky získávají na popularitě, což naznačují nejnovější statistiky společnosti Counterpoint Research. Během 2. čtvrtletí 2021 byl zaznamenán 27% nárůst dodávek při meziročním srovnání. Za významným nárůstem údajně stojí především levné modely s cenou pod hranicí 2 tisíc korun. Stabilně se však daří i dražším hodinkám od Applu, které si meziročně polepšily tržní podíl o 3 %. Aktuálně americká společnost drží takřka třetinu trhu s chytrými hodinkami.

Trh s chytrými hodinkami
Tržní podíly výrobců chytrých hodinek ve 2. čtvrtletí roku 2021

Na druhé příčce setrvává Huawei, jehož podíl se však zmenšuje. Counterpoint uvádí, že se může jednat o paralelní efekt s ústupem společnosti ze segmentu chytrých telefonů. Třetí pozici si drží Samsung, který si meziročně v dodávkách polepšil o 27 %, což je ale bohužel slabší výkon oproti růstu trhu jako celku. Samsung tak nepatrně snížil svůj tržní podíl. Na další pozici pod logem imoo jsou skryty chytré hodinky výrobců ze skupiny BBK, kam spadají produkty značek OnePlus, Oppo, Vivo či Realme.

Výhledově bude zajímavé sledovat, jakým směrem se trh s hodinkami vydá v nejbližší době. Především jde o spojení Samsungu a Googlu, což by mohlo vyústit v nárůst zájmu o operační systém Wear OS.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze