Chytré brýle Moverio BT-300 vylepšeny pro potřeby dronů

Na letošním barcelonském veletrhu MWC 2016 byly světu oficiálně představeny vůbec nejlehčí chytré brýle Moverio BT-300 od Epsonu. Tento model byl aktuálně zdokonalen pro potřeby pilotování dronů, případně fotografů při záběrech ze vzduchu.

Epson Moverio BT-300
Epson Moverio BT-300

Brýle BT-300 jsou kompatibilní s aplikací GO od DJI, která fanouškům dronů nabízí zdokonalené ovládání jejich bezpilotních zařízení se snadným udržením vizuálního kontaktu s dronem. Navíc mají zákazníci nově možnost zakoupit si k brýlím BT-300 přídavná tónovaná skla, která byla navržena tak, aby umožnila pilotům sledovat pohyb dronu i při jasném slunečním světle. Možnost použít tato tónovaná skla je užitečná také při natáčení a fotografování ze vzduchu. Další možnosti nabízí upevňovací prvky speciálně vyráběné třetími dodavateli, pomocí nichž je možné bezpečně připevnit ovladač BT-300 k dálkovému ovládání dronu.

TIP! Epson představil chytré OLED brýle Moverio BT-300

„Brýle Moverio byly přizpůsobeny tak, aby bylo díky nim létání a filmování s drony bezpečnější a pomohlo jejich uživatelům s dodržováním předpisů,“ uvedl Michael Perry, ředitel divize strategických partnerství společnosti DJI. „Díky použití aplikace GO společně s brýlemi Moverio mohou piloti dronů přímo sledovat dokonale čisté, transparentní záběry (FPV) pořizované kamerou dronu a zároveň s tím mohou nerušeně sledovat pohyb dronu. Aplikace GO od DJI je kompatibilní se sériemi modelů dronů Phantom, Inspire a Mavic od společnosti DJI a rovněž s ručním stabilizátorem a kamerou Osmo.”

Valerie Riffaud-Cangelosi, manažerka společnosti Epson pro rozvoj nových trhů, uvedla: „Brýle BT-300 jsou nyní kompatibilní s aplikací DJI GO, kterou je možné stáhnout na Moverio Apps Market. Další volitelné příslušenství, jako např. tónované sluneční clony, je navrženo tak, aby pomáhalo pilotům dronů udržovat nepřetržitý vizuální kontakt s jejich drony. Jedná se o důležitý faktor, který má význam nejen pro dodržování předpisů, ale zásadně ovlivňuje i zážitek z pilotování. Pomáhá totiž pilotovi, aby se mohl soustředit na úkol, který má před sebou, a aby se mohl rychleji rozhodovat.”

Brýle Moverio BT-300 využívají technologii digitálních displejů Si-OLED na bázi křemíku přímo od Epsonu. Tyto brýle jsou nejlehčí binokulární průhledné chytré brýle na trhu a jsou o 72 % lehčí než původní Moverio představené již v roce 2011. Moverio BT-300 se na prvních trzích objeví začátkem roku 2017 a dle dostupných informací se nejprve dočká Severní Amerika.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze