Huawei P9 se odhaluje na podrobných snímcích (13× aktualizováno)

Svou novou vlajkovou loď pro letošní rok chystá samozřejmě také čínský Huawei. Budoucí model P9 nyní unikl nejen na obrázcích, ale známe již také značnou část jeho výbavy. V té může zaujmout například duální fotoaparát. Novinka by měla být představena 6. dubna. Spolu s vlajkovou lodí dorazí také model Max s 6,2palcovým displejem a nižší model Lite.

Aktualizováno 4. 4. 2016

Dnes se objevila detailní render zadní strany, na kterém vidíme velmi pravděpodobně zcela finální podobu nové vlajkové lodi od Huawei. Také můžeme spatřit název společnosti Leica, která se podílela na výrobě obou fotoaparátů. Nezapomeňte, že Huawei P9 se představí již pozítří odpoledne v Londýně. Redakce mobilenet.cz samozřejmě nebude na tiskové konferenci chybět.

Huawei P9

Aktualizováno 28. 3. 2016

Unikají další neoficiální snímky připravované novinky Huawei P9. Tentokrát se očekávaný model ukazuje na neoficiálních, nicméně velmi podrobných snímcích, které potvrzují již dlouhou dobu odhalený design. Huawei P9 by se měl pochlubit 5,2palcovým Full HD displejem. Pod kapotou se objeví tovární procesor Kirin 950 spolu se 3 GB RAM a 32GB úložištěm. Huawei P9 by měl být představen spolu s verzemi Lite a Max již 6. dubna a mobilenet.cz bude přímo v Londýně u toho.

Aktualizováno 24. 3. 2016

Fanoušci Huawei se na 6. duben mohou skutečně těšit. S největší pravděpodobností totiž nebude představen pouze vlajkový model P9, ale i jeho další dva deriváty. Dnes se na světlo světa dostala patrně finální podoba modelu Huawei P9 Lite, který by měl zaujmout zdařilým designem, kvalitním displejem či čtečkou otisků prstů. Níže přikládáme doposud známé informace o dostupnější variantě z řady P9.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite
  • 5palcový FullHD displej
  • procesor Snapdragon 650
  • operační paměť 2 GB / 3 GB
  • interní paměť 16 GB
  • 12megapixelový fotoaparát
  • baterie 2 500 mAh

Aktualizováno 23. 3. 2016

Datum představení nové řady P9 od Huawei je již delší dobu známý. Nyní jej potvrzuje i přímo výrobce na svých oficiálních stránkách. Objevilo se nejen odpočítávání, ale i datum představení a především potvrzení nasazení duálního fotoaparátu. To dále potvrzují i uveřejněné detaily nového telefonu.

Huawei P9

Aktualizováno 21. 3. 2016

Tentokrát jsme svědky dvou snímků, na kterých má být zachycen prezident společnosti Huawei používající právě chystaný vlajkový model P9. Jistotu samozřejmě nemáme, ale především zadní strana s bílým pruhem, do kterého je zanesen duální fotoaparát, se značně shoduje s dřívějšími úniky. Velmi pravděpodobně tak vidíme takřka finální produkt. Do představení již navíc nezbývá dlouhá doba, oficiální premiéra je naplánována na 6. duben 2016.

Huawei P9

Aktualizováno 17. 3. 2016

Po sérii úniků, které musíme vždy brát s alespoň malou rezervou, přichází jistota. Huawei vypustilo oficiální pozvánku na akci, při které představí novou řadu P9. A právě logo P9 je sestaveno ze dvou fotoaparátů, čímž výrobce potvrzuje, že se u nových modelů můžeme těšit na duální fotoaparát. K představení dojde 6. dubna 2016 a pravděpodobné specifikace tří novinek najdete níže v tomto článku.

Huawei P9

Aktualizováno 16. 3. 2016

Rodinka nové generace s označením P9 se nám postupně dále odhaluje. Nově se dozvídáme podrobnější informace také o dalších modelech s přídomky Max a Lite.

Huawei P9

Huawei P9

Nejvíce informací je známo o vlajkovém modelu P9, který nabídne 5,2palcový Full HD displej. Dostat by se mělo i na funkci stálých informací na displeji s minimální spotřebou energie. Pod kapotou bude procesor Kirin 950 se 3GB operační pamětí typu LPDDR4. Pro vaše data výrobce připraví 32GB paměť a prostředí zajistí Android 6.0 společně s nadstavbou Emotion UI. Hlavní duální fotoaparát má mít 12 megapixelů s optickou stabilizací, zatímco čelní kamerka si vystačí s 5 megapixely. V další výbavě se objeví podpora dvou SIM karet, globální LTE a baterie s kapacitou 3 000 mAh. Zaujme velmi malá tloušťka zařízení, pouze 6,4 milimetrů. Cena se má pohybovat odhadem kolem 500 dolarů (12 000 Kč bez daně).

Huawei P9 Max

Doslova obrem bude varianta P9 Max, která nabídne 6,2palcový Quad HD displej. Výkonnější bude i procesor, výrobce nasadí typ Kirin 955 se 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. Prostředí dostane na starost opět dvojice Android 6.0 a Emotion UI. Výrobce i u velkého telefonu zachová tloušťku 6,4 milimetrů, jenže bohužel i baterii s kapacitou 3 000 mAh. Vylepšení najdeme u čelní kamerky s 8 megapixely, zadní duální fotoaparát nabídne opět 12 megapixelů a optickou stabilizaci. Cena velkého modelu má atakovat 700 dolarů (17 000 Kč bez daně).

Huawei P9 Lite

Nejlevnější model řady P9 si vystačí jen s 5palcovým displejem a Full HD rozlišením. Pod kapotou už Huawei nevsadí na svůj procesor, ale objeví se zde Snapdragon 650 společně se 2 GB RAM. Interní úložiště poskytne 16 GB. U fotoaparátů se mnoho měnit nebude a i v případě Lite verze počítejte s duálním zadním fotoaparátem s rozlišením 12 megapixelů a optickou stabilizací. Čelní kamerka nabídne 5 megapixelů. Kapacita baterie poklesne na 2 500 mAh. Cena by se měla pohybovat kolem 300 dolarů (7 500 Kč bez daně).

Aktualizováno 11. 3. 2016

Po několika dnech tu opět máme dávku nových fotografií, na kterých si můžeme prohlédnout chystanou vlajkovou loď čínského Huawei, model P9. Potvrzuje se velmi dobře vypadající hliníkové tělo nebo duální fotoaparát na zadní straně. Připomeňme, že k představení dojde 6. dubna.

Huawei P9

Aktualizováno 8. 3. 2016

Ukazuje se, že informátor Evan Blass měl zřejmě potvrzené informace o době představení Huawei P9. Společnost dnes začala rozesílat pozvánky na chystanou akci v Londýně, která se má uskutečnit 6. 4. 2016. Na pozvánce je také zmíněno, že „změní způsob, jakým vidíme svět“, což by mohlo odkazovat na dvě zadní čočky fotoaparátu, které se objevily v dosud uniklých snímcích.

Huawei P9

Aktualizováno 7. 3. 2016

Známe již vzhled chystané vlajkové lodi od Huawei a také většinu specifikací. Otazníky visely nad datem představením a doposud jsme si museli vystačit s pouze přibližným dubnovým termínem. S konkrétním datem nyní přišel „pan únikář“ Evan Blass, který zveřejnil, že k představení Huawei P9 dojde ve středu 6. dubna 2016.

Aktualizováno 4. 3. 2016

S blížícím se příchodem nové vlajkové lodě od Huawei se také zvyšuje intenzita úniků informací. Dnes se můžeme podívat na dvě nové fotografie a shrneme si také známou výbavu. K dispozici jsou totiž informace nejen o modelu Huawei P9, ale také o chystané větší varianta s označením P9 Max.

Huawei P9

Předpokládaná výbava Huawei P9

  • Displej: 5,2palcový IPS s Full HD rozlišením
  • Procesor: 8jádrový Kirin 950/955
  • Operační paměť: 3 GB / 4 GB
  • Interní paměť: 32 GB / 64 GB + paměťové karty
  • Operační systém: Android 6.0 + Emotion UI
  • Fotoaparáty: Duální 12 Mpx, čelní 8 Mpx
  • Baterie: 3 900 mAh
  • Ostatní: podpora dvou SIM karet, LTE, čtečka otisků prstů, NFC, USB-C

Předpokládaná výbava Huawei P9 Max

  • Displej: 6palcový IPS s Quad HD rozlišením
  • Procesor: 8jádrový Kirin 955
  • Operační paměť: 4 GB
  • Interní paměť: 64 GB + paměťové karty
  • Operační systém: Android 6.0 + Emotion UI
  • Fotoaparáty: Duální 12 Mpx, čelní 8 Mpx
  • Ostatní: podpora dvou SIM karet, LTE, čtečka otisků prstů, NFC, USB-C

Aktualizováno 2. 3. 2016

Dnešním dnem získává chystaný Huawei P9 reálnější obrysy. Unikají totiž první živé snímky a ty nám potvrzují dřívější úniky. Můžeme na nich vidět duální fotoaparát a velmi pravděpodobně se vedle přisvětlovací LED diody nachází laserový autofocus. Na zadní straně je také vidět čtečka otisků prstů. Současně je odhalen moderní USB-C konektor a Huawei se zařadí po bok předních výrobců, kteří tento nový typ konektoru již nasazují. Informace o výbavě dále vycházejí z dřívějších úniků, které najdete níže v tomto článku.

Huawei P9 nabídne duální fotoaparát i konektor USB-C

Aktualizováno 29. 2. 2016

Zatímco někteří přední výrobci již své vlajkové lodě pro letošní rok odhalili, Huawei vyčkává a svůj budoucí model P9 odhalí na samostatné akci. Nejpravděpodobněji se jeví dubnový termín. Před dvěma týdny jsme byli svědky úniku několika renderů. Tentokrát se na fotografiích údajně objevuje kovový základ konstrukce budoucího telefonu. Všimnout si můžeme toho, že se čínský výrobce patrně rozhodne nasadit moderní USB-C konektor. Nezvykle velký je pak výřez pro fotoaparát a spekuluje se, že by Huawei mohlo nasadit duální fotoaparát.

Huawei P9

Původní informace z 16. 2. 2016

Huawei

O Huawei P9 rozhodně neslyšíme poprvé. Již dříve se začalo spekulovat o pravděpodobném březnovém představení a později také o tom, že výrobce chystá více verzí modelu P9. Dnes se objevilo hned několik oficiálně se tvářících renderů. Z nich můžeme vyčíst například to, že se model P9 chystá v pěti různých barevných variantách. Půjde o černou, šedou, bílou, zlatou a také růžovou. Současně vás jistě zaujme také duální fotoaparát na zadní straně, který bude patrně sloužit k širokoúhlejším záběrům, případně k rychlejšímu ostření.


Pravděpodobná podoba Huawei P9

Ve výbavě se dle dostupných spekulací objeví 5,2palcový Full HD displej, výkonný procesor Kirin 950 nebo 4GB operační paměť. Slibně také vypadá baterie s kapacitou 3 000 mAh. Jak už jsme naznačili výše, k představení zřejmě nedojde v rámci veletrhu MWC 2016, ale až později na samostatné akci.

Zdroje: venturebeat.com, phonearena.com, phonearena.com, nowhereelse.fr, venturebeat.com, fonearena.com, mobile-dad.com, oppomart.com

Diskuze ke článku
Martin
Mate 8 mě přijde daleko hezčí.
sanino11
P9 mě prijde daleko hezčí. To 2,5D sklo je brutal a dual foto též.
Magnum9
Neskutečně sena něj těším. Modely Ascend P se mi vždy nesmírně líbily. Snad mě i tento překvapí.
Jan Bílík
Jan Bílík
ta černo-stříbrná varianta vypadá vážně luxusně!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze