Huawei chystá na letošní rok čtyři modely z rodiny P9

8

Loni představil Huawei trojici modelů P8. Kromě základního 5,2palcového modelu P8 se jedná ještě o cenově dostupnější 5palcový P8 lite a obří 6,8palcový P8 max. Podle uniklých zpráv na letošní rok nejen, že plánuje nástupce všech tří modelů, ale kromě toho chystá ještě čtvrtý telefon, který bude nejpokročilejší a bude stát nad nimi.

Údajná čtvrtá varianta P9 je již ve výrobě. Podle informací, které zveřejnil server Venture Beat, by měla mít větší displej než P9, ale menší než P9 max. U P9 se přitom stejně u loňské P8 očekává 5,2 palců. V případě modelu P9 max není velikost displeje známá, ale pravděpodobně to bude víc než 6 palců.

Údajné schéma čtvrté varianty Huawei P9
Údajné schéma čtvrté varianty Huawei P9

Nejvyšší model by měl proti ostatním nabídnout větší RAM a interní paměť a také duální zadní 12Mpx fotoaparát. Stal by se tak po Honoru 6 Plus z roku 2014 druhým smartphonem s duálním fotoaparátem od Huawei. Minimálně jeden z P9 modelů bude také pravděpodobně pohánět firemní osmijádrový procesor Kirin 950. Na druhou stranu ani jedna z novinek by neměla mít QHD rozlišení displeje. Všechny pak poběží na Androidu Marshmallow.

TIP: Recenze Huawei P8 – Radost ve všech směrech

Kdy přesně Huawei novinky představí, není nicméně zatím jasné. Zdá se, že to nebude příští měsíc na veletrhu MWC 2016, kde představí své letošní vlajkové lodě většina velkých výrobců. Místo toho chce dát Huawei svým novinkám víc prostoru a uspořádá samostatnou akci někdy v průběhu března.

Zdroje: venturebeat.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
k6
bylo by možno dát recenzi Huaw. Y6 dual ( ram 16)
díky
k6
omluva ram 2G
P8
Osobne si myslim ze z novych Px uz nebudu mit tak skvely pocit jako z P8, se kterým jsem velmi spokojem
P9 bude designove podle obrazku vice zakulaceny a designove podobny jinym vyrobcum a proto uz to nebude to co je P8
Samozrejme bude vykonnejsi novy android ale zkratka nebude uz tolik vylepšení aby stalo za to prechazet......kovovy bude i nadale jako P8 ......ale hlavne cena bude vyssi vzhledem k rostouci pozici Huawei na trhu
Milada Čaloudová
Milada Čaloudová
Už se moc těším na ty nové modely, zvlášť na ten největší, někdy bych si přála mobil s velkým displejem. Teď mám Huawei P8 Lite.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze