Motorola Milestone 2: nástupce legendy s dvakrát lepším srdcem

1

Motorola pomalu, ale jistě, získává zpět své ztracené pozice na trhu. Pomáhá ji k tomu mimo jiné i velice úspěšný Android smartphone Motorola Droid/Milestone. Mezi odbornou i laickou veřejností vzbudil velký ohlas a můžete si být jisti, že "dvojka" vás zaručeně nezklame!

Motorola v polovině srpna představila nový smartphone s operačním systémem Android, na který se nyní podíváme. Jedná se o přímého nástupce oblíbené Motoroly Droid (na našem trhu označované Milestone). Milestone 2 přináší naprosto stejný displej, jako jeho předchůdce - tedy 3,7 palcový, kapacitní, s rozlišením 480 x 854 bodů, vyrobený dnes už poněkud zastaralou technologií TFT. Pod displejem vidíme čtveřici obvyklých senzorových tlačítek. Prostorná QWERTY klávesnice, která se u Androidů stále moc nevidí, doznala změny v podobě absence nazlátlého čtyřsměrového tlačítka.


Na oficiálních fotografiích vypadá nový smartphone opravdu nádherně


Fotografie zachycující nový kmunikátor od Motoroly s OS Android 2.2 Froyo "naživo"

Výrazného vylepšení se dočkal hardware přístroje. Procesor zvýšil svůj kmitočet téměř dvojnásobně, a to z 550 Mhz na rovných 1 000 MHz. Americkému výrobci jej dodává firma Texas instruments, a jeho přesný název zní TI OMAP3620-1000. Hodnota paměti RAM se zastavila na solidním čísle 512 MB. Vestavěná paměť činí 8 GB, s možností rozšíření o paměťové karty Micro SDHC až do 32 GB. 5-ti megapixelový fotoaparát s LED přisvětlením a autofocusem pravděpodobně zapadne do průměru. Na internet se připojíte pomocí Wi-Fi nebo rychlých 3G dat. Jako operační systém zvolili v Motorole Google Android v nejnovější verzi 2.2 Froyo, s integrací plnohodnotného Adobe Flash 10.1. Telefon bude prodáván pod označením Droid 2 na americkém trhu a pod názvem Milestone na evropském, kde si bude samozřejmě rozumět s našimi GSM a UMTS sítěmi. Prodej začne nejdříve u amerického operátora Verizon Wireless a později se dostane i na ostatní světové trhy a to včetně toho našeho za předpokládanou cenu 13000 Kč.

Technické parametry

Rozměry 116 x 60 x 14 mm
Hmotnost 169 gramů
Konstrukce Klasická, výsuvná QWERTY klávesnice
Barevné provedení černé
Sítě GSM, CDMA 800 / 1900
Displej aktivní, kapacitní, typu TFT, rozlišení 480 x 854 pixelů (WVGA), 16 milionů barev, úhlopříčka 3,7", akcelerometr, ochrana proti poškrábání
Paměť 8GB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 32 GB)
Otevřený operační systém ano / Android 2.2
Organizační funkce Organizér, světový čas, převodník jednotek, prohlížeč dokumentů, diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, stopky, časovač, Facebook a Twitter klient, Gmail, Google Talk, Push mail
Multimédia Hudební přehrávač (podpora MP3, MP4, WMA, WAW,eAAC+) JAVA hry, 3,5 mm Jack konektor
Fotoaparát 5 Mpx (2560 x 1920 px), autofocus, LED blesk
nahrávání videa(720p)
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS, předinstalovaná aplikace Google Maps
Datové funkce USB 2.0 (Micro USB konektor), Bluetooth 2.1 (profil A2DP)
GPRS, EDGE, UMTS, 3G, HSDPA (až 3,1 Mb/s), Wi-Fi (až 802,11 b/g)
Baterie a výdrž Li-Pol 1 400 mAh
Doba hovoru: až 10 hodin, pohotovostní režim: až 315 hodin
Cena a dostupnost 13000, Q4 2010

zdroj: gsmarena.com, techbox.sk, fony.sk